Mircea Diaconu a făcut memoriu la Senat pentru reducerea reală a cheltuielilor de la Casa Poporului

“Eu, Diaconu, sunt curat şi cinstit şi eu nu mai am nevoie de niciun ban şi, pentru mine, a fi senator este un hobby, aşa cum alţii joacă tenis, şi am să vin cu bicicleta la Senat şi, de acum încolo, aşa să facem toţi.”
Asta le spunea senatorul Mircea Diaconu, în luna mai, colegilor de la Casa Poporului, încercând astfel să-i îndemne la solidaritate. În fapt, actorul era sătul până peste cap de scandalurile mediatice iscate pe marginea cheltuielilor pe care le fac deputaţii şi senatorii.

“Tot circul ăsta cu acea cotă forfetară e un rahat”

La aşa discurs, am fost curioşi să aflăm dacă într-adevăr şi-a cumpărat Diaconu, bicicletă cu care să mearcă la serviciu. Ei bine, sigur că aţi auzit şi dumneavoastră, stimaţi cititori, de figuri de stil. Şi dacă noi cei de jos avem astfel de cunoştinţe, cum să nu aibă Mircea Diaconu care e un actor al scenei româneşti. Scopul liberalului era de fapt acela de a provoca o reacţie unanimă în rândul senatorilor, fapt care să conducă la măsuri reale de reducere a cheltuielilor. Mai mult decât atât, parlamentarul a înaintat un memoriu lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, căruia i-a solicitat un plan serios în acest sens. După cum ne-a declarat Diaconu: “Discursul meu a fost exact ăsta – “Poftiţi cheile maşinii “luxoase”! (care este un Logan la mâna a doua). “Spălaţi-vă pe cap cu ele.” Eu le-am spus aşa, că de capul meu pot să fac orice gest, acum în secunda asta, dar nu vreau ca Diaconu, el singur, să facă pe nebunul, că ăsta e populism ieftin. Cer şi impun Senatului ca prin Biroul său Permanent să ia măsuri de reducere masivă şi serioasă a cheltuielilor generale. Nu fiecare dintre noi să ne dăm peşti prăjiţi, să ne dăm salariul nu ştiu unde, în nu ştiu ce fond, care nici nu există! E o minciună, e o farsă! Dacă nu ştiu ei de unde să facă reduceri, le spun eu de unde, dar reduceri mari. Tot circul ăsta cu acea cotă forfetară e un rahat, câtă vreme media salariilor în Senatul României este mai mare decât indemnizaţia de senator, înseamnă că nu senatorii au salariile cele mai mari. Iar cu închiderea birourilor parlamentare, la mine este o chestiune de-o secundă, dar întârzii s-o fac pentru că aştept o mişcare serioasă şi unitară din partea instituţiei, ca să nu mă ridic eu pe-un soclu. ” ANCA ITTU

"Cer şi impun Senatului ca prin Biroul său Permanent să ia măsuri de reducere masivă şi serioasă a cheltuielilor generale. Nu fiecare dintre noi să ne dăm peşti prăjiţi, să ne dăm salariul nu ştiu unde, în nu ştiu ce fond, care nici nu există! E o minciună, e o farsă! Dacă nu ştiu ei de unde să facă reduceri, le spun eu de unde, dar reduceri mari."
Mircea Diaconu (foto), senator PNL

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea