E ceva putred la… Moșoaia! Primăria plătește câte 6.000 lei/lună pentru… depozitarea unor utilaje de deszăpezire

# Pentru a le folosi trebuie să plătească separat tarif pe ora de funcționare # Până și primarul Ion Necula recunoaște că e ceva în neregulă: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!” # Descrierea achiziției pe SEAP îl contrazice pe edil

Se anunță iarnă grea la Moșoaia! Conducerea Primăriei se pare că s-a pregătit din timp, iar pe 17 noiembrie a achiziționat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin cumpărare directă, servicii de deszăpezire pentru următoarele patru luni. Vorbim de câte un buldoexcavator dotat cu lamă și un autogreder dotat cu lamă și cauciuc. Doar că în descrierea achiziției se menționează că utilajele au un:

„Tarif abonament lunar 6000 lei. Prețul nu include ore de funcționare. Tarif oră funcționare: Buldoexcavator: 110 lei/ora, Autogreder: 140 lei/ora”.
Adică, pe înțelesul tuturor, doar pentru depozitarea celor două utilaje, Primăria Moșoaia va trebui să scoată – 24.000 de lei(fără TVA), preț valabil pentru următoarele patru luni (6000lei/lună). Dacă vrea să le și folosească, atunci alți bani, alte cheltuieli. Pe principiul: „Păi ce are? Doar sunt bani publici!”.
Întrebat de această achiziție controversată, primarul Ion Necula susține că nu știe nimic de ea, deși a fost făcută la mai bine de 10 zile după depunerea jurământului  său de primar. Despre achiziție, până și edilului i se pare ceva „putred în Danemarca”. În final, ne spune că se va interesa și ne va da un răspuns abia pe 3 decembrie, în loc să pună punctul pe „i” și să vadă exact pe ce se cheltuie banii comunei. Că doar e primul gospodar al localității...

 

Ion Necula: „Stați un pic, că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta!”

În cele ce urmează, vă redăm discuția telefonică avută cu primarul Ion Necula:
Redactor: Pe SEAP apare că ați achiziționat un buldoexcavator și un autogreder cu un tarif abonament lunar - 6000 lei. Prețul nu ar include și orele de funcționare a utilajelor. Probabil știți despre această achiziție...
Primar: Eu nu am fost în perioada în care s-a achiziționat. Nu preluasem funcția. O să stau de vorbă cu băieții de la Primărie și o să vă spun.
Redactor: Pe 17 noiembrie a fost achiziționată. Foarte recent. Vă întreb pentru că nu am văzut pe nicăieri situația aceasta. Am căutat și la alte primării din județ să vedem cum procedează ele. Am constatat că plătesc doar pe ore de funcționare, nu și un  abonament lunar.
Primar: Stați un pic că nu plătim și abonamentul lunar, și orele! Ori una, ori alta! Nu, nu, nu.
Redactor: Vă rog să vă consultați cu cine a făcut achiziția și să îmi spuneți exact care este realitatea.
Primar: Știți ce se întâmplă, persoana care se ocupă a fost depistată pozitiv (cu COVID-19  n. red.). Haideți că după data de 3 iese din izolare și stăm de vorbă atunci.
Redactor: La descrierea achiziției apare așa: Tarif abonament lunar 6000 lei. Prețul nu include ore de funcționare. Tarif oră funcționare: Buldoexcavator: 110 lei/oră, Autogreder: 140 lei/oră...
Primar: Nu vă contest! Am înțeles! Ne auzim după data de 3 și vorbim...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea