Sala Polivalentă din Pitești – capacitate de 4.500 de locuri, însă doar 117 locuri de parcare

Lucrările la Sala Polivalentă din Pitești sunt în grafic. Conform primarului Cristian Gentea, investiția ar putea fi realizată mai devreme decât termenul stabilit în contract. Totuși, există și un mare minus. Deși Sala Polivalentă va avea o capacitate de  4.500 de locuri, în zonă vor putea fi amenajate doar câteva sute de locuri de parcare.
„Am văzut sala Polivalentă, unde am fost asigurat că ea va fi gata nu în 2022, ci la sfârșitul anului 2021.

Din păcate, nu am avut niciodată niște date foarte exacte despre lucrare. Acum știu exact: sala va avea 4.500 de locuri, dar nu vom avea decât 117 locuri de parcare. SPEP va trebui să facă de-a lungul străzii Basarabiei o pasarelă și încă 177 de locuri de parcare. Dar tot mi se pare puțin”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Proiectul Sălii Polivalente din Pitești a fost câștigat de compania CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Naţională de Investiţii. În nouă sală vor putea fi găzduite mai multe tipuri de competeţii sportive internaţionale, precum handbal, volei şi baschet (certificări EHF, FIBA şi CEV), precum şi evenimente culturale (târguri, concerte și expoziții). Prețul de construcție e estimat la 21 de milioane de euro.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea