Spitalul Mioveni își va crește, cu fonduri europene, capacitatea de gestionare a crizei COVID-19

A fost semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul depus de Spitalul Orășenesc Mioveni “Creșterea  capacității de gestionare a crizei cauzata de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI”. Cod SMIS 140129. Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9, “Protejarea stării sănătății populației in contextul pandemiei cauzate de COVID-19”

 

Obiectivul general al proiectul constă în creșterea capacității Spitalului Orășenesc Mioveni de a raspunde în timp util și eficient la criza COVID – 19, contribuind astfel la creșterea capacității de îngrijire și tratament pentru pacienții cu sechele post Covid-19, și gestionarea la nivel local a crizei sanitare. Proiectul ”Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de  virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI” contribuie la indicatorul de rezultat al programului 2S132 Capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare prin crearea tuturor condițiilor de tratare a pacienților infectați SARS -COV -2 precum și prin dotarea și echiparea spitalului cu aparatură performantă și echipamente medicale necesare.

 

Rezultatele asteptate - obiectivele specifice ale proiectului

Completarea dotării Laboratorului Imagistică Medicală și Laboratorului Analize Medicale, Compartimentului primiri Urgențe, a Blocului operator a intregului spital in contextul pandemiei Covid 19 în scopul creșterii capacității de gestionare crizei sanitare pentru pacienții covid si non covid.
Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 23.798.474,57 lei , echivalentul a 4,9 milioane de euro, valoare totala eligibila nerambursabila. Proiectul este finanțat 100% din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). Perioada de implementare a Proiectului este de 9 luni, respectiv între data 1 August 2020 și data 30 Aprilie 2021, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2018-2020.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea