Discuții contradictorii între consilierii locali PSD și PNL pe tema numirii city managerului

# Lucrețiu Tudor - primul administrator public al municipiului Pitești

Din 7 decembrie 2020, Primăria Pitești are city manager în persoana specialistului în finanțe Lucrețiu Tudor. Este un semnal de profesionalizare a serviciilor pentru cetățeni.

Liberalii cereau ca postul să fie scos la concurs

În urma numirii lui Lucrețiu Tudor în funcția de city manager, a venit și replica liberalilor. Consilierul local piteștean Mihai Coteț contestă faptul că funcția nu a fost scoasă la concurs.
„Primarul Cristian Gentea a anunțat că îl va numi city-manager pe consilierul local PSD Lucrețiu Tudor. În opinia mea, cred că a făcut două mari erori. În primul rând, cred că îi face un mare deserviciu acestui tânăr despre care spune că este un adevărat profesionist și pentru care nu are decât aprecieri la superlativ. De ce? Este simplu: toate primăriile care se respectă au organizat un concurs pentru ocuparea postului de city manager. Lucrețiu Tudor ar fi avut ocazia să confirme aceste aprecieri, dincolo de speculațiile că numirea a fost strict pe criterii de carnet de partid. Dacă ai convingerea că ai cel mai bun om pentru acest post, dă-i posibilitatea să o dovedească! În al doilea rând, semnalul pe care primarul nou ales îl dă este unul îngrijorător: pentru el contează mai degrabă să-și onoreze promisiunile făcute colegilor de partid, deși spunea că în primărie va face administrație, nu politică. Piteștiul ar fi meritat să aibă cel mai bun manager pe zona de administrație publică, or asta nu se poate întâmpla decât în urma unui concurs pe bune! În lipsa lui, va trebui să ne mulțumim cu o avansare pe linie de partid, dar plătită din bani publici. De ce? Pentru că... poate!”, aprecizat, pe Facebook, Mihai Coteț. În replică, Dumitru Tudosoiu a precizat: „Nu sunt de acord cu afirmația ta de politizare. Lucrețiu Tudor este un om de carieră, nu un simplu membru de partid. Așa, după principiul pe care l-ai lansat prin postare...Guvernul României nu este numit prin concurs, este pur politic! Eu cred că un City manager trebuie să contribuie la dezvoltarea orașului în acord cu planul managerial al primarului! Bineînțeles, totul în folosul comunității! Nu e nimic ilegal sau imoral! El trebuie sa facă echipă cu primarul, altfel nu se poate!”.

Dan Dumitrescu: „Voi, peneliștii, numiți în toată țara toți dobitocii în funcții de director”

Pe firul discuției de pe Facebook au intrat și alți consilieri de la cele două partide. „Nu e chiar același lucru Guvernul cu Administratorul Orașului. Iar eu din ce citesc nu îi e contestată vreo calitate a lui Luk (Lucrețiu Tudor n. red.), față de alte nume vehiculate clar e mult mai bine. Nu despre om e vorba, ci despre modalitate numirii lui”, a spus Răzvan Șerbănoiu, consilier local liberal. O replică mai dură a avut Dan Dumitrescu, consilier local PSD: „Hai să fim serioși! Chiar ne credeți proști pe toți? Sunteți înconjurat de penibil! Adică voi, peneliștii, numiți în toată țara toți dobitocii în funcții de director și se găsește domnul Coteț, singurul om cinstit din PNL, să spună că Lucrețiu Tudor e oricum un bun profesionist, dar nu e legitim numit. Pe bune?”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea