Pesta porcină și pandemia COVID nu i-a oprit! DanBred SRL va realiza o nouă investiție în Argeș

Deși a fost grav afectată de pesta porcină și de pandemia de COVID, societatea DanBred Argeș SRL a trecut peste dificultăți, urmând să realizeze o nouă investiție în județ. Pe 29 decembrie 2020, DanBred a solicitat emiterea unui acord de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru realizarea unei spălătorii, strict pentru masinile proprii de transport animale. Este vorba despre proiectul „Construire hală dezinfecție, bazin apă reziduală, împrejmuire parțială teren”, în comuna Mozăceni.

 

Investiția se va realiza cu fonduri proprii, se menționează în proiectul semnat de Ionel Chiriac, managerul grupului DanBred. Societatea deține la Mozăceni o suprafață  de 8.200 mp din care 7.907mp situat in intravilan, iar 293mp în extravilan. Conform proiectului depus la APM Argeș, investiția se va realiza pe suprafața de 7.907 mp situata în intravilanul comunei Mozăceni. Ea va consta în realizarea unei hale de dezinfecție a masinilor proprii de transport animale proprii (porcine) ce aparțin societății, cu o suprafața construită de 165 mp, și a unui bazin de stocare apă reziduală.  Construcția va fi ridicată pe o fundație izolată cu o structură metalică în cadre cu închideri și acoperire din panouri sandwich.  Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.
Reamintim că anul trecut pesta porcină a făcut ravagii la fermele grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia, fiind sacrificați peste 76.000 de porci.  Conform DSVSA Argeș, grupul de ferme a primit, în total, despăgubiri de peste 67,44 milioane lei pentru animalele omorâte, după cum urmează: S.C. Agroconsulting Chiriac SRL și S.C. Agroprod Benta Nicu SRL Slobozia - despăgubiri în valoare totală de 21.348.092,84 lei, iar S.C. Danbred SRL Slobozia - 46.093.702 lei.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea