Procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale continuă la Curtea de Apel București

# Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 8 martie

Dosarul în care se decide soarta a 32,8 hectare din Pădurea Trivale se judecă, în continuare, la Curtea de Apel București. Este vorba despre procesul pentru care Direcția Silvică Argeș duce, de ani buni, o luptă, în instanțe, pentru a intra în deplină proprietate și posesie. Pe parcursul ultimilor ani, judecarea dosarului a trecut prin mâinilor judecătorilor de la două Tribunale, Argeș și Vâlcea, fiecare dând o soluție total opusă. Soarta acestor hectare, din cea mai importantă pădure din municipiul Pitești, este acum în mâinile magistraților Curții de Apel București. Este vorba despre cele 32,8 hectare transferate din Rătești tocmai în Pădurea Trivale.

O parte dintre ele au fost cumpărate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu de la Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care au aparținut familiei sale), fiind vândute ulterior către trei firme, patronate de cetățeni israelieni.
La ultimul termen de judecată de la CUrtea de APel București, din 11 ianuarie, judecătorii au amânat cauza pentru a comunica părţilor lipsă „cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie formulată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva”. Următorul termen de judecată al procesului se va desfășura pe 8 martie.
Reamintim că pe 3 decembrie 2015, la Tribunalul Argeș, s-a decis anularea titlurilor de proprietate pentru suprafețele respective de pădure. Un prim pas era făcut, mai urma doar ca autoritățile competente să solicite în instanță anularea a nu mai puțin de 14 contracte de vânzare-cumpărate, încheiate în urma retrocedării pădurii, în perioada 2007-2014. Pe 20 martie 2018, Tribunalul Argeș, pe fond, decidea anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 ha de teren din Pădurea Trivale. În motivarea instanței argeșene, se arăta că nu au existat cumpărători de bună credință în ceea ce privește terenurile respective. Firmele, în posesia cărora se află acum o bună parte din suprafața de 32,8 hectare, au cerut strămutarea dosarului, iar Curtea de Apel Pitești le-a admis cererea. Procesul a fost reluat la Tribunalul Vâlcea. Pe 1 noiembrie2019, Tribunalul Vâlcea respingea, tot pe fond, cererea de chemare în judecată a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, și a Statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice, privind anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale. Regia Națională a Pădurilor Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, și Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, au făcut apel, iar procesul se judecă la Curtea de Apel București, după ce a fost strămutat de la Curtea de Apel Pitești.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea