Emanuel Soare: „Mă voi programa la vaccinare la sfârșitul lunii februarie”

# Emanuel Soare face un apel către argeșeni să dea prioritate la programare pentru vaccinare persoanelor vulnerabile
Prefectul Emanuel Soare face un apel către argeșeni să dea prioritate la programare pentru vaccinare persoanelor vulnerabile. Acesta a răspuns și la întrebarea privind data la care urmează să se vaccineze anti-COVID. „Am spus că mă voi vaccina și voi face lucrul acesta public pentru a fi un exemplu și pentru a motiva pe ceilalți să se vaccineze. Din păcate însă, numărul de doze este limitat și pe acest număr limitat concurează mai multe categorii. Vorbim de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, care sunt cele mai expuse la

acest virus, vorbim de bolnavi cronici, de persoane dializate, de persoane din centrele de asistență socială și medicală, din cămine rezidențiale. Aceste persoane concurează cu alte persoane care lucrează în instituții eligibile pentru vaccinare, în această etapă, din domenii esențiale ale funcționării statului. Am luat decizia la nivelul județului Argeș că eu nu mă voi programa  la vaccinare decît în momentul în care persoanele vulnerabile vor avea suficiente doze, caând programările pentru ei vor merge foarte bine. Abia în ultimă instanță ne vom programa și noi, ca instituția prefectului și eu ca prefect. Vom face lucrul acesta probabil undeva pe la sfârșitul lunii februarie când avem speranța că multe doze de vaccin și mai multe vaccinuri vor fi disponibile. Abia atunci vom putea face lucrul acesta!”, a precizat prefectul Soare.

 

Cinci noi centre de vaccinare vor fi deschise pe 8 februarie

De asemenea, pefectul județului Argeș a făcut mai multe precizări și despre situația vaccinărilor anti-Covid sau despre redeschiderea școlilor. Astfel, cinci noi centre de vaccinare se vor deschide pe 8 februarie în judeţul Argeş, ele urmând să se adauge celor opt care funcţionează în prezent. Centrele noi de vaccinare vor fi amenajate, după cum urmează: două în Pitești (la Muntenia Hospital, dedicate exclusiv cadrelor didactice), unul la Izvoru, unul la Ștefănești și unul la Mărăcineni. În prezent, în județ sunt aprobate 16 centre de vaccinare, dar funcționează doar 8 centre: Pitești (cu 3 fluxuri, la hotelul Primăriei), unul la Mioveni (Casa de Cultură Racovița), unul la Topoloveni (Policlinică), unul la Câmpulung (ambulatoriul Spitalului Municipal), unul la Costești (Spitalul Orășenesc), unul la Curtea de Argeș (centru de recreere persoane vârstnice).
De asemenea, în județ vor fi luate mai multe măsuri pentru redeschiderea școlilor în siguranță la data de 8 februarie: „Dacă la nivel central se va stabili că școlile vor putea fi deschise sau închise în funcție de incidența pe județ, dacă vor lăsa autoritățile județene să decidă acest lucru, da, în Argeș vom putea redeschide școlile fără niciun fel de problemă, pentru că am păstrat aceste restricții, care se văd într-o scădere evidentă a ratei de incidență, dar nu este suficient. Educația trebuie să fie o prioritate și să se vadă în măsuri concrete. Lucrăm la o altă serie de măsuri care sunt menite să ne permită deschiderea și menținerea deschisă a școlilor în siguranță.”, a precizat prefectul Emanuel Soare. Printre măsurile luate în vedere enumerăm: fluidizarea traficului în Pitești, în colaborare cu IPJ Argeș; dublarea numărului de mijloace de transport în comun, în colaborare cu operatorii de transport; începerea defalcată a orelor de curs și a programului școlilor, în colaborare cu IȘJ Argeș, dar și reducerea aglomerației din jurul și din incinta unităților de învățământ.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea