Cum vor merge elevii argeșeni la școală

# Program defalcat de intrare la ore

Ministerul Educației a publicat, pe Edu.ro, lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate modul în care se redeschid școlile. Astfel, în Argeș doar localitatea Cuca se află în scenariul roșu (4 unități școlare).

De asemenea, mai sunt 20 de localități (90 de unități școlare) în scenariul galben: Cotmeana, Tigveni, Șuici, Bogați, Leordeni, Valea Danului, Bughea de Sus, Domnești, Cicănești, Ștefan cel Mare, Vedea, Dragoslavele, Bradu, Slobozia, Merișani, Vulturești, Căteasca, Negrași, Mozăceni și Curtea de Argeș.

Restul localităților din Argeș se încadrează în scenariul verde.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor

Incidența în cele trei scenarii:

- - scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

- - scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

- - scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, se suspendă cursurile pentru 14 zile la apariția primului caz de coronavirus în școală, în învățământul preșcolar și primar.

În cazul gimnaziului și claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanșează ancheta epidemiologică. DSP va decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea caz.

Program defalcat de intrare la ore în școlile din Argeș

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de luni școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane în unitățile de învățământ. În județ s-a implementat un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze, iar în situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se va asigura un interval de minimum o oră între acestea.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a elaborat un program în acest sens, prin care cursurile vor începe la ore diferite. Programul, pentru fiecare unitate de învățământ și clasă în parte poate fi consultat pe site-ul Inspectratului Școlar Județean Argeș, la secțiunea “Program unități școlare începând cu 08.02.2021”, sau accesând următorul link: https://isjarges.ro/wp-content/uploads/2021/02/program_cursuri_08.02.2021.pdf.

Au fost aprobate mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului în Pitești

În ședința de vineri - 5 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât aprobarea propunerilor înaintate de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș pentru fluidizarea traficului în Pitești, în contextul deschiderii și desfășurării cursurilor în unitățile de învățământ din municipiu. Măsurile propuse, care vor trebui implementate de Primăria Pitești, au fost următoarele:

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu, la intersecția cu strada Egalității;

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești, intersecția cu strada Cozia;

-Desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;

-Amplasarea de indicatoare rutiere “Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;

-Amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția Calea Bascov până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;

-Montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional “Interzis virajul la stânga cu excepția ambulanțelor”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea