Familie din Argeş - trimisă în judecată pentru șantaj

O familie din Argeş a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu şi şantaj, după ce i-ar fi dat bani cu împrumut unui bărbat din judeţul Olt, apoi ar fi perceput dobânzi uriaşe. Cum cel care a luat banii nu şi-a mai putut plăti datoria, creditorul, însoțit de soţie şi fiu, i-a făcut o vizită. La începutul acestui an, pe parcursul lunii ianuarie, cei trei au pătruns fără drept în casa „datornicului” şi au refuzat să părăsească imobilul la cererea proprietarului.

Au trecut la amenințări spunând că dacă nu vor primii banii (dobânzi la sumele de bani împrumutate), îi va deposeda de lucrurile sau animalele pe care le deţin. În cele din urmă, persoana datornică a promis că va plăti încă 2.500 de lei, dar în schimb a anunțat poliția, iar anchetatorii au organizat un flagrant când banii au fost înmânaţi.

 

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada aprilie 2020 – ianuarie 2021, un bărbat de 48 de ani, din Pitești, ajutat de soția și fiul său, de 47, respectiv 20 de ani, ar fi pretins și primit, prin constrângere, de la un bărbat de 60 de ani, aproximativ 14.000 de lei, în contul unei sume împrumutate de fiul său. Pentru a obține banii, cei trei ar fi pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate din județul Olt, pe care ar fi amenințat-o cu acte de violență.

Reamintim că, în ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au realizat prinderea în flagrant a bărbatului de 48 de ani, imediat după ce acesta a primit suma de 2.500 de lei, sumă care fusese solicitată prin amenințare de la persoana vătămată. Tot în ziua de 27 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua de 01 februarie a.c., au fost reținuți pentru 24 de ore, soția și fiul său. Ulterior, față de toți a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se arăta într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș.

Cei trei au fost trimiși în judecată pentru violare de domiciliu şi şantaj, fiind cercetați sub control judiciar. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătorei Pitești. În urma activităţii infracţionale, persoana vătămată a fost prejudiciată cu 15.000 de lei, sumă cu care s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea, anchetatorii au dispus în cauză instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea recuperării pagubei create prin săvârşirea infracţiunilor, asupra sumei de aproximativ 10.000 lei, ridicată de la locuinţa inculpaţilor în urma percheziţiei domiciliare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea