Primăvara se numără... argeșenii. Recensământul de probă - online

# La nivelul județului Argeș au fost constituite în acest sens 26 sectoare de recensământ

În anul 2022, în România, cât și în alte state membre U.E., se va realiza Recensământul Populației și al Locuințelor. Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

La nivelul județului Argeș au fost constituite în acest sens 26 sectoare de recensământ (15 în municipiul Pitești și 11 în cadrul comunei Bascov), totalizând 1315 locuințe (765 în municipiul Pitești și 550 în comuna Bascov). Lista adreselor incluse în eșentionul de probă poate fi vizualizată pe site-ul Direcției Județene de Statistică Argeș, la adresa: https://arges.insse.ro/recensaminte/.
Până în data de 10 martie 2021, fiecărei locuințe incluse în eșantion îi va fi distribuit un pliant cu informații despre această acțiune. Recensământul Populației și Locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfășura preponderent online. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași:
-  Pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR din pliantul primit în cutia poștală;
-  Pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-și propriul chestionar prin linkul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare. Preînregistrarea de la pasul unu este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual. Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tableta, laptop sau PC.
Recensământul de probă se va desfășura în trei etape:
- Faza 1: până în 9 martie a.c. - pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale;
- Faza 2: 10 - 16 martie a.c. - auto-recenzarea (completarea chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eșantion);
- Faza 3: 22 - 31 martie a.c. - deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020. Recensământul de probă este necesar în vederea îmbunătățirii modului de organizare și desfășurare a recensământului propriu-zis din primul semestru al anului 2022.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea