Examen de capacitate preoțească

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectoarele Administrativ – Bisericesc și Învățământ și Activități cu Tineretul, organizează Examenul de capacitate preoțească sesiunea ordinară și specială (de asimilare) – sesiunea martie 2021.
Pot participa absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă, dar și absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei, dar și clericii hirotoniți după anul 2018, care nu au susținut Examenul de capacitate preoțească și intenționează să participe în viitor la un concurs de transfer pe un post clerical vacant, precum și diaconii sau preoții hirotoniți onorific, care doresc să fie numiți într-o parohie vacantă.

Acest demers are ca temei prevederile art. 123, alin. (1) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, care precizează că: Preoţii şi diaconii slujitori se recrutează dintre doctorii, absolvenţii de masterat şi licenţiaţii facultăţilor de teologie, specializarea Teologie pastorală, care au susţinut examenul de capacitate preoţească.
Ținându-se seama de obligativitatea examenului de capacitate preoțească pentru titularizarea pe un post clerical, vor putea solicita transferul la cerere într-o parohie vacantă ori numirea  într-o  parohie  vacantă  (în  cazul  preoților  și  a diaconilor hirotoniți onorific), doar clericii care au susținut examenul de capacitate preoțească (fie în sesiunea ordinară, fie în sesiunea specială, de asimilare).
Cine poate candida. Condiții preliminare.
Pentru a putea participa la concurs, candidatul trebuie:
1. să aparțină canonic de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului;
2. să fie absolvent al unei Facultăți de Teologie Ortodoxă;
3. să aibă promovat examenul de Licență;
Calendarul examenului
1. 01-16 martie: înscrierea candidaților;
2. 17 martie: proba scrisă și probă orală - ora 09:00.
3. 18 martie: afișarea rezultatelor la proba scrisă la Centrul Eparhial și depunerea contestațiilor la Secretariat;
4. 19 martie: afișarea rezultatelor finale la Centrul Eparhial;
Locația
1. Depunerea și verificarea dosarelor se realizează la Secretariatul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Bd. Basarabilor nr. 23, Municipiul Curtea de Argeș, Județul Argeș.
2. Probele de concurs (scris și oral) se vor susține în Sala Arhiepiscopiei Sfântul Ierarh Iachint - Mitropolitul Țării Românești, din incinta Protoieriei Pitești, str. Țepeș Vodă nr. 17, etaj 1, Municipiul Pitești, Județul Argeș, începând cu ora 09:00.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea