Fără emoții, până acum, la proiectul de restaurare a Muzeului Județean

După eșecul proiectului de reabilitare a Cetății Poenari a urmat și cel al Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” din Pitești. De nereușita celor două proiecte s-au făcut vinovate firmele care au câștigat licitațiile. Astfel, în două din cele trei proiecte pe cultură ale Consiliului Județean Argeș trebuie reluate din nou procedurile de atribuire a contractelor. Singurul proiect, pe fonduri europene, care a rămas în grafic, în acest moment, este ”Restaurarea Muzeului Județean Argeș”.  Cu toate că și acesta a fost atribuit în urmă cu un an, se pare că termenele nu au fost depășite.

 

Obiectivul de investitie ”Restaurarea Muzeului Județean Argeș - Consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural” a fost câștigat de asocierea dintre RBS AG CONSTRUCT (lider), POLARH DESIGN și ROCANDRA ACTIV, cu suma de 16.060.250,8 fără TVA. Proiectul a fost atribuit pe 4 martie 2020.

„S-a făcut proiectul tehnic. El trebuie avizat. E vorba de birocrație, atâta tot. Sunt în grafic, nu au întârzieri. Noi sperăm să se rezolve cât mai repede toate lucrurile acestea care țin de avize și hârtii și apoi să vină să înceapă munca”, ne-a precizat Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș.
Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării locale prin consolidarea, protejarea, valorificarea patrimoniului cultural al Muzeului Judeţean Argeş, respectând principiile dezvoltării durabile. Se dorește îmbunătăţirea infrastructurii Muzeului Judeţean Argeş prin restaurarea şi conservarea obiectivului turistic - monument istoric de categorie A; creşterea gradului de expunere a Muzeului Judeţean Argeş după finalizarea lucrărilor de intervenţii, prin digitizarea acestuia.
În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări complexe de realizare a consolidărilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a învelitorii din tablă, a instalaţiilor electrice, a instalaţiilor sanitare şi de încălzire. Perioada de implementare a proiectului este de 44 de luni.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea