Centre mobile de vaccinare anti-COVID, în Argeș

Instituția Prefectului Argeș dă startul la vaccinarea prin centre mobile împotriva COVID-19 cu următoarele tipuri de vaccinuri: Moderna și AstraZeneca. Campania de vaccinare prin centre mobile are ca obiectiv vaccinarea mai multor argeșeni din mediul rural, cetățeni care întâmpină dificultăți în a se programa singuri pe lista de așteptare sau de a ajunge la unul din centrele de vaccinare din Argeș. Dacă ești din mediul rural și dorești să te vaccinezi împotriva COVID-19 în cadrul campaniei de vaccinare prin centre mobile, tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu un reprezentant al administrației locale (primărie). Campania prin centrele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară în 3 etape:

 

- Stabilirea listei cu persoanele care doresc să se vaccineze de către administrația locală (primărie);
- Administrația locală identifică spațiile eligibile unde va avea loc vaccinarea, spații care vor fi avizate de DSP sau de o altă structură specializată;
- În cazul în care administrația locală nu poate identifica spații eligibile pentru vaccinare, atunci se vor disloca containere sau autospeciale avizate în care se va desfășura activitatea de vaccinare.
De asemenea, oricine dorește să se vaccineze cu AstraZeneca, o poate face doar cu buletinul la unul din centrele AstraZeneca din Argeș, fără a mai fi nevoie de o programare inițială.
„Campania de vaccinare cu echipe mobile este cel mai recent proiect al meu în județul Argeș. Am trimis o solicitare de mobilizare către toți primarii din județ. Cei mai mulți și-au arătat deschiderea și au început demersurile la nivel local prin întocmirea listelor cu persoanele care doresc să se vaccineze. Le mulțumesc tuturor celor care aleg să se implice în campania de vaccinare și facilitează accesul oamenilor la procedurile de imunizare! Astfel, împreună, luptăm pentru dreptul la sănătate al cetățenilor”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea