Doi judecători - în luptă pentru funcția de președinte al Tribunalului Argeș

În această perioadă se desfășoară examenul pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor, În județul nostru, cel mai interesant examen se desfășoară la Tribunalul Argeș, unde sunt doi candidați pe post. Pe de o parte o avem pe actuala șefă a Tribunalului, judecătoarea Andreea Monica Prunaru (foto), în prezent delegată în această funcție pe o perioadă de 6 luni, iar pe de altă parte, pe colega sa, judecătoarea Elena Cornelia Olteanu. Ar mai fi dorit să participe la același examen și judecătorul Constantin Bogdan Ion, tot de la Tribunal, dar acesta s-a retras din competiție, chiar înainte ca examenul să înceapă propriu zis.

 

Iar în ce privește funcția de președinte al Tribunalului Specializat Argeș, aici s-a înscris la examen un singur candidat, în persoana judecătorului Ciprian Tița. Așadar, dacă va obține cel puțin notele minime cerute la toate probele incluse în examen, acesta își va asigura câștigarea funcției de președinte al Tribunalului Specializat Argeș.
Chiar dacă sunt posturi vacante de președinte și la Judecătoria Topoloveni și Curtea de Argeș, nu s-a înscris nimeni la concurs.
În ceea ce privește șefia Tribunalului Argeș, deși pleacă ca favorită, judecătoarea Andreea Monica Prunaru va avea totuși emoții în această privință, cel puțin pentru următoarele luni.
Atunci când au fost programate etapele finale ale examenului destinat judecătorilor care își doresc numirea în funcțiile de conducere vacante de la toate instanțele din țară. Astfel,conform CSM,  între 20-25 aprilie se desfășoară testarea psihologică, evaluarea capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres – interviu; între 10-19 mai – susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere; pe 23 mai – susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane. Pe 5 iunie se va afișa tabelul finalul de clasificare a candidaților, după soluționarea contestațiilor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea