ABA Argeș-Vedea: Acțiune de îndepărtare a deșeurilor și igienizare a malului drept al râului Doamnei

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin personalul Sisemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit, săptămâna trecută, pentru îndepărtarea deșeurilor și igienizarea malului drept al râului Doamnei în zona aval baraj Mărăcineni, între calea ferată Golești – Câmpulung și podul de pe DN 7. În două zile, de când salariații Apelor Române au început igienizarea, au fost colectate 22,7 tone de deșeuri. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deșeurile menajere, predomină cele provenite din activitățile de service auto, anvelope, părți de caroserie, etc. Față de ultima igienizare (desfășurată în luna martie) în zonă s-a observat și o creștere a cantității de gunoaie.

„Toate aceste deșeuri sunt un pericol atât din cauza afectării calității factorilor de mediu, cât și din cauza riscului de a crea blocaje în albia râurilor și de a provoca inundații, în perioadele cu debite mari pe cursurile de apă”, informează ABA Argeș-Vedea.
Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, în urma discuțiilor dintre conducerea ABA Argeș-Vedea, prin directorul Bogdan Angelin David și viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan.
„Responsabilitatea față de mediu și ape nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ci a fiecăruia dintre noi, prin comportamentul pe care îl avem”, mai arată conducerea ABA Argeș-Vedea.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea