Proiectul de modernizare alei pietonale și construire piste de bicicliști, în Topoloveni, devine realitate

La Topoloveni a avut loc, săptămâna trecută, predarea amplasamentului pentru realizarea proiectului “Modernizare/ extindere alei pietonale și construire piste de bicicliști în orașul Topoloveni”. Proiectul va fi efectuat pe trei direcții: tronson I – intrare localitate SE și pod peste râul Cârcinov; tronson II – pod peste râul Cârcinov – intrare localitate NV; tronson III – parcuri și acces parcuri.
„A fost predat amplasamentul. Vor fi aduse utilajele, vor veni echipele de lucru și vor începe treaba.“, a precizat primarul Gheorghiță Boțârcă.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 17.690.149,91 lei, iar contribuția Primăriei Topoloveni este de 606.869,68 lei.

„Realizăm piste pentru bicicliști care vor lega zona centrală de zonele funcționale ale orașului, lărgim zonele pietonale, reabilităm trotuarele, toate acestea pe lângă restul lucrărilor din proiect”, a mai adăugat primarul de la Topoloveni.
Obiectivul proiectului este de îmbunătăţire a infrastructurii necesare pentru utilizarea modurilor nepoluante de transport, cu mașinile electrice sau hibride, și nemotorizate de transport, cu biciclete, precumșsi a deplasărilor pietonale, cu scopul reducerii numărului de deplasări cu transportul privat.
Prin Proiect, vor fi realizate următoarele investiții publice, care vor răspunde nevoilor și deficiențelor identificate:
• construirea pistelor de bicicliști care vor lega zona centrala de zona limitrofă a orașului de-a lungul străzii Calea București (DN 7)
• lărgirea și reconfigurarea zonelor pietonale și de promenadă: zona centrală, Parc 1 (situat în zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat în zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 și Liceul Ion Mihalache) și Parc 3 (situat în zona intersecției str. Calea Bucuresti cu str. Maximilian Popovici);
• construirea, reabilitarea și lărgirea trotuarelor conform normativelor în vigoare STAS aflate de-a lungul străzii Calea București (DN7);
• achiziționarea și instalarea punctului de reîncărcare a autovehiculelor electrice și electrice hibride pe strada Calea București;
• implementarea unui sistem inteligent de închiriere a bicicletelor tip „bike sharing”
• plantarea de aliniamente de arbori în zona centrala de-a lungul zonelor pietonale, de-a lungul străzii Calea București (DN7), și în cele trei parcuri: Parc 1 (situat în zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat în zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 și Liceul Ion Mihalache) și Parc 3 (situat în zona intersecției str. Calea București cu str. Maximilian Popovici);
• dotarea zonelor pietonale cu mobilier urban de-a lungul străzii Calea Bucuresti (DN7), Parc 1 (situat în zona Sala de Sport Liceu Ion Mihalache) Parc 2 (situat în zona blocurilor: CU 3, CC4, P14, P3 și Liceul Ion Mihalache) și Parc 3 (situat in zona intersectiei str. Calea Bucuresti cu str. Maximilian Popovici).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea