Conducerea ISJ Argeș: „Simularea de bacalaureat nu ne-a adus satisfacțiile pe care noi le-am fi dorit”

 

La simularea examenului de bacalaureat, în județul Argeș, rata de promovare înregistrată a fost de sub 41%. Pentru că rezultatele au fost mult sub așteptări, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a pus accent, în continuare, pe orele remediale.

 

„Simularea de bacalaureat nu ne-a adus satisfacțiile pe care noi le-am fi dorit. Faptul că avem o promovabilitate de 41%, nu ne mulțumește sub nicio formă. Asta înseamnă că trebuie să accentuăm cu orele remediale, ceea ce am și făcut. După cum știți, există un proiect national de desfășurare a unor ore remediale, pe care noi l-am extins dincolo de nivelul gimnazial și către cel de nivel liceal”, ne-a precizat profesoara Elena Murguleț, inspectorul școlar general.

„Iar numărul elevilor care i-au parte la aceste ore este în creștere. „Se participă foarte bine la orele remediale. (…) Dacă în luna martie, aveam 98 de unități de învățământ la care veneau la orele remediale 7195 de elevi, în aprilie avem mult mai multe, iar numărul de elevi care participă la ele este de 8033.”, ne-a mai precizat Elena Murguleț.

# Rezultate excelente la simularea Evaluării Naționale

În schimb, rezultatele obținute de elevii argeșeni la simularea Evaluării Naționale au fost foarte bune. „Pentru evaluarea națională lucrurile sunt sub altă paradigmă. Părinții, profesorii și elevii au fost mult mai responsabili vizavi de importanța acestui examen. În plus, se simte și mai mult intervenția părinților. La nivelul clasei a VIII relația părinte-elev este mult mai strânsă și s-a văzut în aceste rezultate. Apoi, am avut modele noi de subiecte și posibil și de aici să avem un temei vizavi de rezultatele frumoase. (...) Rata de promovare înregistrată în județul Argeș a fost de peste 71%. Ne-am clasat pe locul trei după București și Cluj”, a transmis conducerea ISJ Argeș.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea