Rudele pacienților bolnavi de COVID-19, internați în compartimentul ATI al secției de Boli Infecțioase, pot intra să-i viziteze!

Conducerea  Spitalului Orășenesc Mioveni,informează că pacienții aflați internați în compartimentul ATI al secției de Boli Infecțioase pot beneficia, la cerere de asistenţă religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, şi cu acordul medicului curant.
În vederea asigurării protecţiei clericului şi a pacientului, vizita poate avea loc în următoarele condiţii:
- un singur cleric oficiant poate intra la pacient, o singură dată;

- timpul alocat serviciului religios este de maximum 15 minute;
- clericul poartă echipament complet individual de protecţie asigurat cu titlu gratuit de către unitatea sanitară în care este internat pacientul, conform metodologiei în vigoare;
- clericul respectă toate măsurile sanitare care se impun;
- se vor folosi doar obiecte de cult care pot fi dezinfectate înainte şi după utilizare, cu acordul medicului curant;
- nu sunt permise obiecte care generează flacără deschisă/închisă sau scânteie.
În unităţile sanitare în care există clerici angajaţi, aceştia vor asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii cultului recunoscut cu acordul căruia a fost angajat, de comun acord cu medicul curant.
Familia/reprezentantul legal va depune o solicitare la recepția spitalului. Medicul șef de secție și medicul curant vor fi informați despre solicitarea familiei, aceștia vor stabili data și ora la care se poate efectua vizita în spital. Pe perioda vizitei, aparținătorul va fi însoțit de un cadru medical stabilit de medicul șef de secție.
Acesta va respecta circuitele de la nivelul spitalului. În vederea asigurării protecției membrului familiei/aparținătorului legal, vizita poate avea loc în următoarele condiții:
- membrul familiei/aparținătorul legal este informat asupra contagiozității virusului SARS CoV 2 și asupra căii de transmitere: aeriană, prin contact direct cu blonavul și prin contact direct cu obiectele bolnavului;
- o singura persoană poate intra la pacient, o singură dată;
- timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute;
- vizitatorul poartă echipament individual de protecție asigurat cu titlu gratuit de către unitatea sanitară în care este internat pacientul, conform metodologiei în vigoare (botoși, halat, masca, manusi, viziera sau ochelari și bonetă);
- vizitatorul respectă măsurile sanitare care se impun;
păstrează distanța față de bolnav, nu se așează pe patul bolnavilor și nu atinge obiectele acestora
- nu este permisă introducerea nici unui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID 19.
Programul pentru vizita aparținătorilor este zilnic între orele 12:00 – 14:00. Vizitatorul va fi însoțit permanent de un cadru medical din secția în care este internat pacientul și îndrumat în procesul de echipare, respectare circuit, dezechipare.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea