Argeșenii ar putea scăpa de iadul de la înmatriculări!

# Înmatriculare într-o singură zi și într-un singur loc, la RAR
Procedura de înmatriculare a autovehiculelor ar putea fi modificată după ce doi deputaţi UDMR au depus în Parlament un nou proiect de lege. Aceasta dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Unul dintre parlamentari susține că această inițiativă vine după ce mai mulți proprietari de mașini au susținut că înmatricularea unui vehicul în România este foarte complicată. În ceea ce privește intrarea în vigoare,

în cazul încare va fi adoptată de Legislativ, legea va putea fi aplicată de anul viitor.
„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp.
Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.
Totodată, preşedintele comisie pentru industrii a Camerei Bende Sándor a vorbit și el despre noul proiect de lege. Potrivit acestuia,  proiectul îşi propune să rezolve înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc, în contextul în care, în prezent, programările trebuie făcute în două locuri.
”Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a precizat Bende Sándor.
De menționat este faptul că, în cazul în care Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea