Viceprimarul din Lereşti, judecat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României

# Viceprimar Ion Dragomir: ”Domnule, dacă deşteptu` ăsta de primar nu are altceva de făcut decât să mă reclame pe mine, normal că apar tot felul de nebunii…vă arăt eu, cu facturi, dacă vreţi, măgăriile pe care le face primarul pe la şcoli.” Conflict vechi, de ani de zile, cel dintre primarul (PDL) al comunei Lereşti, Gheorghe Tonghioiu, şi viceprimarul aceleiaşi localităţi, Ion Dragomir, s-a mutat oarecum în justiţie. Dacă vicele l-a reclamat iniţial pe primar pentru anumite ilegalităţi comise, iată că şi cel din urmă, se pare, îi răspunde cui aceeaşi monedă. Cert este că, recent, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat dosarul de cercetare deschis pe  numele lui Ion Dragomir către Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. a României. Acesta îl acuză însă pe primar că se află la originea tuturor relelor...
# Domnule viceprimar, cum comentaţi ultimele acuzaţii care vi se aduc, inclusiv sesizarea înaintată de A.N.I. Parchetului de pe lângă ÎCCJ?
Viceprimar Ion Dragomir: Domnule, dacă deşteptu` ăsta de primar nu are altceva de făcut decât să mă reclame pe mine, normal că apar tot felul de nebunii, inclusiv în presă. Subiectul e unul vechi pentru mine, a venit procuratura, a cercetat, a dat NUP,  a făcut recurs, iar s-a dat NUP iar el se ţine scai, ce să-i fac? Eu nu am venit aici, la Primărie, să jefuiesc pe nimeni, domnule, am venit să ajut, să muncesc. Vă arăt eu, cu facturi, dacă vreţi, măgăriile pe care le face primarul pe la şcoli. A băgat la lucru a cincea firmă ieşită la licitaţie. Dacă un biet şofer a ajuns primar, ce să facă? Atâta poate, domnule… La Pojorâta a dat 17 miliarde pe o şcoală, vai mama ei, pentru 41 de copii. Spuneţi-mi şi mie, cereţi-i lui (primarului, n.r.) să vă arate ce studiu de fezabilitate a stat la baza construirii acesteia?. Ştiţi ce face el acum? Face şcoli de 96 de miliarde şi noi nu avem nici un leu, vrea să se împrumute prin bănci ca să îşi umple el buzunarele. La gaze a dat miliarde după ce fuseseră deja băgate
în comună…

 

Iată cum sună comunicatul privind sesizarea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J., în cazul domnului ION DRAGOMIR

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila săvârșire de către domnul ION DRAGOMIR, Viceprimar al Comunei Lerești, Județul Argeș, a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte prevăzute și pedepsite de art. 246 din Codul Penal al României, respectiv, de art. 248 din Codul Penal al României, coroborate cu dispozițiile art 13^2 din Legea 78/2000 privind  prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
Mandatul domnului ION DRAGOMIR de Viceprimar al Comunei Lerești (Județul Argeș) pentru perioada 2008 – 2012 a fost validat în baza Hotărârii nr. 5/20.06.2008.
Prin Dispoziția nr. 1242/13.11.2008, domnului ION DRAGOMIR, în calitate de Viceprimar, i-au fost delegate atribuții de supraveghere a lucrărilor de construcții, aplicare a prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, efectuare a raportărilor statistice și identificarea persoanelor care încalcă dispozițiile actului normativ menționat.
În conformitate cu Dispoziția nr. 168/30.03.2009 privind constituirea Comisiei de urbanism, domnul ION DRAGOMIR nu are atribuții în sensul eliberării autorizațiilor de construcție la nivelul Comunei Lerești.
Înainte de validarea mandatului de Viceprimar al Comunei Lerești, domnul ION DRAGOMIR a avizat și emis pe numele său Autorizația de construire nr. 37/04.06.2008. 
Domnul ION DRAGOMIR a avizat și a emis pentru S.C Total Electric Oltenia, Certificatul de ubanism nr. 29/07.06.2009.
Domnul ION DRAGOMIR a semnat o Autorizație de construire pe numele unei persoane fizice și a emis documentul, nedatat și fără număr de înregistrare.
Domnul ION DRAGOMIR a înscris ilegal în circulație, pe numele Primăriei Comunei Lerești, mai multe autoturisme.
Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la posibila săvârşire de către domnul ION DRAGOMIR, Viceprimar al comunei Lerești, a infracțiunilor a infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte prevăzute și pedepsite de art. 246 din Codul Penal al României, respectiv, de art. 248 din Codul Penal al României, coroborate cu dispozițiile art 13^2 din Legea 78/2000 privind  prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.
Menţionăm că, la data de 09.09.2011, Agenția Națională de Integritate a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu privire la posibila săvârşire de către domnul ION DRAGOMIR, Viceprimar al Comunei Lerești, Județul Argeș, a infracţiunii de fals în declarații.
***
Viceprimar Ion Dragomir: ”Auzi, că am înmatriculat maşini…nişte prostii în  capul lui. A dat la procuratură, au venit, au cercetat, a dat NUP, iar a dat NUP, puteţi să vă uitaţi pe site la procuratură la Câmpulung să vedeţi că aşa este. Eu nu pot să îi accept lui (primarului, n.r.) să îi fac recepţii la ce vrea el, mie nu îmi trebuie bani. Veniţi când vreţi pe aici, pe la Lereşti şi vă dau eu materiale de studiu. Că primarul, dacă a văzut că nu mai poate să îmi facă nimic a dat la ANI. Ce a zis el, că mă leagă ANI? S-a dovedit că sunt lucruri nefondate. El face numai măgării, abia mai pregăteşte una acum, de sfârşitul anului…”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea