Laleaua ”Pitești” - premieră mondială!

A 44-a ediţie a Simfoniei Lalelelor a reprezentat un eveniment special care în 2021 s-a desfăşurat sub semnul restricţiilor. Surpriza absolută este că a fost prezentată laleaua ”Pitești”, o lalea frumoasă, obținută în Olanda după 20 de ani de muncă.
Cel mai frumos eveniment al Piteștiului a prilejuit obținerea, de către comunitatea piteșteană, a unui element de patrimoniu material și simbolistic inedit: laleaua ce poartă numele de „Tulipa Pitești”!

Creatorul olandez al noului soi de lalea, Frank Timmerman, care, din cauza pandemiei, nu a putut fi prezent, a transmis un mesaj piteștenilor: „Conceperea acestei lalele a început acum mai bine de 20 de ani. Nu este ușor să creezi o lalea nouă și să obții un soi superior celor existente deja, dar această lalea este, cu adevărat, una foarte frumoasă și specială. Acest soi este nu numai unul foarte bun pentru a fi cultivat, ci este și foarte potrivit pentru aranjamente florale, are o durată foarte mare de viață și de înflorire. Suntem foarte fericiți că am obținut această lalea și că acum poartă denumirea de „Pitești". „Tulipa Pitești” vine, în sfârșit, acasă: la Pitești! Voi fi acolo și eu, la toamnă, când vom planta împreună mai multe lalele în frumosul vostru oraș. Inima mea este pentru Pitești!”
Cei care au contribuit la realizarea acestui original cadou pentru comunitatea noastră îi îndeamnă pe toți piteștenii să fie mândri că, de astăzi, numele orașului nostru va fi recunoscut în întreaga lume și prin intermediul celei mai delicate reprezentante a universului floral: laleaua Pitești!
Primarul Cristian Gentea: „Nu avem manifestările pe care le meritau și le așteptau piteștenii, nu avem târg de flori, întreceri sportive sau activități în zona artistică. Avem însă ceea ce eu cred că este un cadou excepțional, care îmbogățește zestrea culturală identitară a Simfoniei Lalelelor – doamnelor și domnilor, am marea onoare să vă prezint soiul nou de lalea, care, de astăzi, poartă numele Pitești. Tulipa Pitești! Este prima lalea botezată în afara granițelor Olandei, este, deci, o premieră în lume! De astăzi înainte, această lalea se va prezenta și comercializa sub numele de Laleaua Pitești sau Tulipa Pitești! Avem, deci, la Pitești, nu numai Simfonia Lalelelor, și singura lalea cu nume de oraș din România!
Prima astfel de lalea a fost, ulterior, plantată chiar de primarul orașului în fața instituției pe care o conduce. Poate că nu avem o Simfonie a Lalelelor tradițională. Avem, însă, una de suflet!

 

Aranjamente  florale și grădina de lalele au împodobit  Piața Primăriei

Este, totuși, primăvară, iar florile ne bucură în orice circumstanță, așa încât, pentru ediția a 44-a, municipalitatea piteșteană și-a propus ca, în săptămâna Floriilor, să ofere comunității prilejul de a se bucura de frumusețea și de naturalețea florilor, de lalele în mod special, ca o recunoaștere a simbolului ce a supranumit Piteștiul „orașul lalelelor”.
Astfel, argeșenii au putut admira aranjamentele florale și grădina de lalele care au împodobit Piața Primăriei. Pentru realizarea acestui spațiu dedicat frumuseții florilor, municipalitatea a colaborat cu echipa care și-a demonstrat talentul și experiența în organizarea mai multor ediții ale festivalului Timfloralis. De asemenea, societatea Salpitflor Green a pregătit  aranjamente speciale pentru împodobirea zonei de centru a orașului, dar și pentru realizarea unei „coline de flori” în fiecare mare cartier.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea