Drumul județean Bughea-Albeștii de Muscel rămâne… cu gropile și cu vorbele!

# FAPTE, NU VORBE... BA VORBE!

Campania erectorală (am scris greșit?!) din toamna anului trecut încă trimite ecouri spre 2021. Parcă a trecut atâta timp… Munți de candidați, munți de promisiuni: că va fi bine, că problemele se vor rezolva. La numai câteva luni, însă, discursul câștigătorilor s-a schimbat brusc. E criză, e pandemie, nu sunt bani… Stupiză (iar e greșit scris?!), pandemie și criză financiară erau și anul trecut și se cunoștea faptul că anul acesta, 2021, va fi și mai rău. Tot am rămas cu ceva din campanie! Am rămas cu vorbele! Pentru fapte, mai avem de așteptat…
Este și cazul Drumului Județean 735 Câmpulung-Bughea-Albeștii de Muscel. Bugetul alocat investițiilor de către Consiliul Județean s-a dus către alte zone, spre sudul câștigător. Nu spune nimeni că sudul nu avea nevoie de investiții. Doar cei ce trec prin Bughea de Sus sau prin Albeștii de Muscel se jură că regiunea a fost complet uitată de administrația județeană.


Uite drumul, nu e drumul!

Marți, 22 septembrie 2020, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare pe drumul județean DJ 735 Câmpulung - Albești - Cândești. Este vorba de o investiție finanțată exclusiv din bugetul Consiliului Județean Argeș, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei (cu TVA). Drumul care va fi asfaltat se întinde pe o lungime de 11,211 km, pe raza comunelor Bughea de Sus și Albeștii de Muscel.
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, declara atunci (în toamna anului trecut!): „Eu și echipa mea, alături de care sunt la conducerea CJ Argeș din 2016 și de care sunt tare mândru, am depus toate eforturile pentru ca acest drum să intre în reparații capitale. Din fericire… lucrările pot începe. Mulțumesc și funcționarilor de la Consiliul Județean Argeș și conducerii Direcției Județene de Drumuri care au lucrat la proiect”.

A trecut campania, a trecut și asfaltarea

Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: ”Din păcate, lipsa resurselor ne face să fim foarte limitați… Nu rămâne neterminat, în mandatul acesta, nici drumul Bughea-Albeștii de Muscel… spun că nu avem bani!...”
”Pentru refacerea acestui drum...  a rămas o diferență de 23 milioane de lei care, depășește, practic, bugetul Consiliului Județean Argeș alocat drumurilor. Anul acesta încercăm să alocăm o sumă pentru a se stabiliza a doua alunecare de teren și să reparăm gropile...”, Marius Nicolaescu, vicepreședinte (PSD) al C.J. Argeș.

Primarul din Albeștii de Muscel, Cătălin Manta: „Cu câteva zile înainte de vot s-a dat ordinul de începere... gropile din asfalt au rămas”

Cătălin Manta, primar: ”Anul trecut s-a alocat o sumă destul de frumoasă pentru începerea lucrărilor. S-a ajuns în perioada campaniei electorale pentru locale și, cu câteva zile înainte de vot s-a făcut mare tam-tam că s-a dat ordinul de începere. S-au umplut, însă, numai internetul și auto-aprecierile de pe paginile candidaților, gropile din asfalt au rămas. Din suma alocată inițial, s-au cheltuit 2 milioane pentru prima  alunecare de teren. Ceea ce nu e de înțeles este faptul că nu s-a mai dat nici suma rămasă necheltuită de anul trecut, sumă ce era prinsă în bugetul lui 2020. Acum, când lucrarea e licitată, câștigată, lucrările contractate... nu mai dai bani!... Situația acestui drum nu e de azi, de ieri, ci de peste zece ani. Chiar pare că nu suntem în interiorul județului. Cu toată înțelegerea, când îi vine rândul acestui drum, de câte ori va mai fi sărit? ”

Edilul din Albeștii de Muscel ne-a mai arătat și faptul că potențiali investitori au fost speriați și s-au îndepărtat de zonă din cauza stării drumului, dar și a lipsei de speranță pentru reabilitarea acestuia.
Cătălin Manta, primar: ”Prin zonă voi începe asfaltări de drumuri locale. Trebuie să dezvoltăm puțin locurile, să le ajutăm, chiar dacă Consiliul Județean ne ține cu drumul lor în afara civilizației. Am avut solicitări, inițial,  de la oameni interesați pentru dezvoltarea unor afaceri agroturistice, însă au fost descurajați de felul în care arată drumul. Nu mai vorbesc de localnici, care schimbă câte două rânduri de suspensii la fiecare mașină... este greu de digerat. ”

Iată ce declara Ion Mînzînă în toamna anului trecut, în plină campanie electorală

Ion Mînzînă, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean: ”Am ambiția ca Argeșul să devină prima atracție turistică din România
În Argeș sunt cei mai înalți munți din România, cel mai spectaculos drum din lume, adevărata Cetate a lui Vlad Țepeș, cel mai modern planetarium din sud-estul Europei și tot în Argeș avem triunghiul rupestru unic al mănăstirilor în piatră. În următorii 4 ani voi continua dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ, pentru a facilita accesul la aceste obiective turistice... Mă preocupă dezvoltarea turismului local/de țară, prin sprijinirea proprietarilor de pensiuni, realizarea unor produse specifice care să puna în valoare gastronomia tradițională, arta și cultura populară din județul Argeș.”

S-a dus campania erectorală (ptiu!), gropile au rămas. Cuvintele frumoase, folosite și în campanii mai vechi vor fi, probabil, bune și folositoare și la campaniile viitoare!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea