O nouă confruntare între PSD și alianța PNL-USR, în Consiliul Local Pitești

Aproape 50 de proiecte de hotărâri vor fi dezbătute de consilierii locali piteșteni, pe 27 mai, în ședința ordinară a Consiliului Local Pitești. Se anunță noi confruntări între cele două grupări importante din CL, PNL și USR PLUS, partide care dau majoritatea, și PSD. Se așteaptă replici acide la mai multe puncte aflate pe ordinea de zi. Urmează să vedem dacă aleșii locali vor ajunge la o înțelegere privind cuantumul burselor acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe anul 2021.

Așteptăm să auzim replica pesediștilor ca urmare a specialiștilor, aleși de alianța de dreapta din CL Pitești, ca să facă parte din Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv ”Fotbal Club Argeș”. De asemenea, vor fi repartizate în vederea închirierii, fără licitație publică, spații cu destinația de sediu către Partidul Alianța USR-PLUS și către Alianța pentru Unirea Românilor.  Un alt punct important, aflat pe ordinea de zi, prevede aprobarea Regulamentului de stabilire a criteriilor și procedurii de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul municipiului Pitești, în categoria neîngrijite, în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500%.
1. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea situațiilor financiare pentru municipiul Pitești la data de 31.12.2020.
2. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea bugetului municipiului Pitești pe anul 2021.
3. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.401/14.12.2020 privind desemnarea membrilor comisiei pentru îndeplinirea procedurii necesare în cazul hotărârilor luate prin vot secret.
4. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind conferirea Diplomei ”Piteșteni Centenari”.
5. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea HCL nr.273/2017 referitoare la delegarea gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în municipiul Pitești, prin atribuire directă, cu modificările și completările ulterioare.
6. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea și completarea HCL nr.270/27.08.2020 referitoare la aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Poliției Locale a Municipiului Pitești, cu modificările și completările ulterioare.
7. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru rectificarea unor prevederi din cuprinsul HCL nr.132/22.04.2021 privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Publitrans 2000 SA.
8. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești.
9. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea și completarea HCL nr.87/25.03.2021 referitoare la aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești.
10. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea și completarea HCL nr. 287/09.08.2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul din cadrul familiel ocupaționale ”Administrație” din cadrul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, cu modificările și completările ulterioare.
11. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico economice aferentă obiectivului de investiții ”Modernizare locuri de joacă pentru copii”.
12. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind trecerea din domeniul public al municipiului Pitești în domeniul privat al acestuia, a unor bunuri care fac parte din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, concesionate Termo Calor Confort SA, pentru scoaterea din funcțiune, valorificării și casării acestora, după caz.
13. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind trecerea din domeniul public al municipiului Pitești în domeniul privat al acestuia, a unor bunuri-mijloace fixe aflate în administrarea serviciului public Administrația Domeniului Public Pitești, pentru scoaterea din funcțiune în vederea casării și/sau valorificării.
14. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru aprobarea Programului anual privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice de la bugetul local al Municipiului Pitești, pentru anul 2021.
15. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind cuantumul burselor acordate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Pitești, pe anul 2021.
16. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind conferirea Diplomei de fidelitate.
17. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind conferirea Diplomei de fidelitate – nunta de diamant.
18. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Pitești”.
19. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea și completarea HCL nr.47/10.02.2021, referitoare la aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pitești, cu modificările ulterioare.
20. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea cererii de trecere a unui imobil-teren și construcții situat în strada Nicolae Dobrin nr.12, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș în domeniul public al municipiului Pitești și administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.
21. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea HCL nr.14/26.01.2012 privind aprobarea unor reglementări cu privire la accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală în municipiul Pitești, cu modificările și completările ulterioare.
22. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind încheierea unui Acord de Parteneriat.
23. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru completarea HCL nr.60/28.01.2016 privind stabilirea, constatarea și sancționarea unor contravenții, cu modificările și completările ulterioare.
24. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea Anexei Hotărârii Consiliului Local nr.197/25.05.2017 privind aprobarea unor măsuri și acțiuni pentru realizarea activității de bună gospodărire și înfrumusețare a Municipiului Pitești, cu modificările și completările ulterioare.
25. Proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali Apostoliceanu Sorin, Coteț Mihai, Chivu Virgil-Dumitru, Dumitrașcu Cătălina, Gherase Ionuț, Irimia Tiberiu, Mihăilescu Mihai-Ioan, Plecanciuc Florin, Nedelecu Darius-Sebastian, Tofan Gelu, Șerbănoiu Răzvan Ionuț privind numirea unor specialiști în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv ”Fotbal Club Argeș”.
26. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea participării în cadrul Programului ”South-Muntenia Energy Effiency for Public Buildings Investment Programme” și de cofinanțare a cheltuielilor eligibile și neeligibile finanțate prin Program, proporțional cu valoarea estimată a cheltuielilor aferente proiectelor cuprinse în Portofoliul de proiecte precerere de finanțare BEI, precum și de aprobare a Acordului de parteneriat Cadru între ADR Sud-Muntenia și UAT Municipiul Pitești.
27. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico economice aferentă obiectivului de investiții ”Cablare instalație Block Start”.
28. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico economice aferentă obiectivului de investiții ”Cablare sistem avertizare efracție și supraveghere video”.
29. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Documentației tehnico economice aferentă obiectivului de investiții ”Cablare sistem control acces”.
30. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind preluarea la domeniul public al municipiului Pitești a unor suprafețe de teren situate în municipiul Pitești, str. Depozitelor FN.
31. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea închirierii, prin licitație publică, a unei suprafețe de teren aparținând domeniului public al municipiului Pitești, situate în incinta plajei descoperite din str. Costache Negri, pentru amenajarea unei terase pentru alimentație publică.
32. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea închirierii, prin licitație publică, a unei suprafețe de teren aparținând domeniului public al municipiului Pitești, situată în zona de agreement Trivale, pentru amenajarea unei terase pentru alimentație publică.
33. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea închirierii, prin licitație publică, a unui teren aparținând domeniului public al municipiului Pitești, situat în incinta plajei descoperite din str. Tudor Vladimirescu, pentru amenajarea unei terase pentru alimentație publică.
34. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind acordarea unui mandat special Asociației dedezvoltare intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport public local ”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești”.
35. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind preluarea la domeniul public al municipiului Pitești a unei suprafeţe de teren situată în municipiul Pitești, strada Balotești nr.72C.
36. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.384/26.11.2020 alegerea președintelui de ședință
37. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Regulamentului de stabilire a criteriilor și procedurii de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul municipiului Pitești, în categoria neîngrijite, în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500%.
38. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Regulamentului de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești.
39. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind modificarea și completarea HCL nr.249/27.08.2020 pentru adoptarea măsurilor de organizare și desfășurare a activităților de transport în regim de taxi și de dispecerat taxi în municipiul Pitești, cu modificările și completările ulterioare.
40. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind repartizarea în vederea închirierii, fără licitație publică, a unui spațiu, Partidului Național Liberal-Filiala Pitești, cu destinația de sediu.
41. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind repartizarea în vederea închirierii, fără licitație publică, a unui spațiu, Partidului Alianța USR-PLUS, cu destinația de sediu.
42. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind repartizarea în vederea închirierii, fără licitație publică, a unui spațiu, Alianței pentru Unirea Românilor, cu destinația de sediu.
43. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind transmiterea în administrarea Administrației Naționale ”Apele Române” – ANAR a unor terenuri situate în municipiul Pitești în vederea implementării proiectului WATMAN – sistem informațional pentru managementul integrat al apelor etapa II (sirene de alarmare în caz de inundații).
44. Raport privind preluarea la domeniul public al municipiului Pitești a unei suprafețe de teren situate în municipiul Pitești, str. Balotești nr.74.
45. Proiect de hotărâre inițiat de primar privind preluarea la domeniul public al municipiului Pitești a unei suprafeţe de teren situată în municipiul Pitești, strada Balotești nr.74.
46. Informare privind retragerea domnilor Oprea Nicolae și Bârsilă Mircea din comisiile concursului de proiecte de management organizat în vederea încredințării managementului Centrului Cultural al Municipiului.
47. Diverse

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea