Pesediștii din Consiliul Județean își recunosc propriul eșec, după 30 de ani în fruntea Argeșului

# Vicepreședintele Adrian Bughiu: ”Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, Argeșul e undeva în ultima jumătate a clasamentului”

Vicepreședintele  Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu a declarat, săptămâna trecută,  că anul 2021 va fi unul greu și că va aduce schimbări în instituţiile din subordine: „ Anul 2021 va fi un an trist pentru Consiliul Județean Argeș…Instituția nu și-a dorit să fie sperietoarea culturii argeșene, însă vom opera restricții din punct de vedere financiar.

Este o perioadă foarte grea. Anul acesta nu s-a umblat la salarii și la restructurări, însă nu pot garanta același lucru și pentru anul viitor. Avem în vedere și comasarea unor instituții de cultură, pentru a diminua cheltuielile... Efortul CJ de salarizare pe domeniul cultură este unul insuportabil. Avem proiecte în derulare la care încă nu am identificat sursa de cofinanțare.”, a spus Adrian Bughiu.
Vicepreşedintele CJ Argeş a mai anunţat că la finalul lunii mai va avea loc o şedinţă în cadrul căreia se va vota modul de distribuire a sumelor de bani (fonduri de la Guvern) care vor ajunge la primăriile din Argeş. Nu sunt bani mulţi în joc, deci nemulţumiri vor fi fără număr: „Am avut în ultima perioadă multe discuții cu primarii pentru a distribui banii guvernamentali către primării. La ședința de la sfârșitul lunii se va vota modalitatea de distribuire a banilor. Avem vreo 240 miliarde de lei vechi  către 102 UAT-uri. Guvernul a decis ca fiecare județ să primească aceeași sumă, deși sunt județe care au mult mai putine localități, așa că primăriile din Argeș primesc mai putini bani ca cele din alte județe. Banii s-au împărțit pentru scoli și proiecte aflate în derulare.”, a spus Bughiu.

 

Pesediștii din Consiliul Județean își recunosc propriul eșec, după 30 de ani în fruntea Argeșului

Adrian Bughiu: ”Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, Argeșul e undeva în ultima jumătate a clasamentului. Toți primarii vor asfalt… Cultura, în acest moment, va trebui să lase loc altor proiecte mai importante… Lucrurile nu se pot schimba peste noapte, avem o legislație care ne impune niște restricții… Am făcut economii pe partea de colaboratori, cheltuielile de funcționare au scăzut cu circa 30%. Vă promit că, în următoarele două luni, nu va mai exista nimeni care să mai aibă nici măcar jumătate de normă într-o parte și altă normă în altă parte… Pe zona de asfaltări nu vom da, anul acesta, bani, ci pentru școli… Am avut consultări cu aproape toți primarii… vom direcționa bani, după ce scăpăm de cheltuielile suplimentare sanitare, din această perioadă, spre zona de infrastructură.”
Mai trebuie menționat doar faptul că acest Consiliu Județean este condus, de la înființare, de politicieni din PSD. Drumurile sunt, în continuare, în unele zone, în afara civilizației. Pesediștii insistă: în mandatul acesta vom face!... Apoi, în campanie, lasă nefăcutele pentru mandatul viitor, în care să jură pe roșu că vor face!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea