Argeșeanca Alina Gorghiu se laudă cu legea alăptării în public

# Legislația din România nu interzicea alăptatul în public. Noua lege aduce și noi amenzi

Camera Deputaților a adoptat, săptămâna trecută, legea privind alăptatul în public care stabilește sancționarea persoanelor fizice și juridice care interzic sau împiedică alăptarea în public. Amenzile sunt cuprinse între 100 și 2.000 de lei. De precizat că legislația din România nu interzicea alăptatul în public.

Proiectul de lege privind alăptarea în public a fost pus în dezbatere publică la Senat, în toamna anului 2017, de mai mulți parlamentari PNL și USR. Potrivit legii, următoarele fapte constituie contravenții:

evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni;

interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni;

refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

# Alina Gorghiu: „Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică”

„Proiectul de lege pe care l-am semnat și pe care l-am susținut, fiind #mamădedoi, privind alăptarea în spații publice a fost adoptat de Camera Deputaților, forul decizional. Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacțiile discriminatorii ale unora. Prin această lege, evacuarea din spațiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancționabile cu amendă de la 100 de lei pana la 2.000 de lei. Până acum, legislația în vigoare nu sancționa o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci și la sănătate. Numai prin #legisănătoase combatem discriminarea, abuzul și izolarea socială.” a precizat, pe pagina sa de Facebook, senatoarea liberală Alina Gorghiu.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea