Două firme s-au înscris la licitația privind „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari”

# La sfârșitul lunii iunie se alege câștigătorul

Consiliul Judeţean Argeş a scos, din nou, la licitaţie contractul pentru „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie „Conservarea si consolidarea Cetăţii Poenari ”.  Valoarea contractului finanţat din fonduri europene este estimată la 18.213.728,78 lei. Au fost depuse două oferte: Asocierea dintre Euras (lider) și Arhing SRL + DHC System SRL (subcontractant) + Sesam Protect SRL (subcontractant), respectiv asocierea dintre Top Line Construct (lider) și Rocandra Activ + MGM Unic Electro Impex (subcontractant) + Aedificia Carpati SA (terț) + Abral Art Product SRL (terț și subcontractant).

Câștigătorul licitației va fi desemnat cel mai probabil la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

 

Proiectul Cetății Poenari, urmărit de ghinion

Până în prezent, două licitaţii organizate pentru reabilitarea Cetății Poenari au fost anulate după ce firmele participante au avut mai multe probleme. Prima licitaţie a avut loc în aprilie 2019, şi a fost câştigată de o firmă italiană, Testa Building, cu care CJ a semnat contractul de lucrări. Ulterior contractul a fost reziliat după ce au fost descoperite mai multe nereguli. Societatea declarată câștigătoare nu ar fi depus garanția de bună execuție. Procedura a fost reluată, doar că licitația a fost anulată de comisia de evaluare, în octombrie 2019, pentru că singura ofertă depusă, tot de o companie italiană – Apulia -, a fost apreciată ca inacceptabilă sau neconformă.  
Să sperăm că a treia oară va fi cu noroc! Proiectul de Conservare și consolidare a Cetății Poenari este implementat cu fonduri nerambursabile (8.367.787,97 lei). Se urmărește valorificarea potențialului turistic al Cetății Poenari pe piața turistică națională și internațională, prin reabilitarea, consolidarea și conservarea infrastructurii obiectivului de patrimoniu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea