DN 73 rămas la mila Ministerului Transporturilor din vina parlamentarilor PSD

# Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor: Lipsa parlamentarilor argeşeni de la votul acestui amendament denotă importanţa pe care aceştia o dau acestui drum # Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor: Amendamentul a picat la limită şi asta doar datorită parlamentarilor PSD de Argeş, care au lipsit. Aş mai nota un lucru: au semnat de prezenţă, deci şi-au încasat diurna pe ziua respectivă… Săptămâna trecută s-a votat bugetul pe anul 2012. Mircea Andrei a avut un amendament pentru drumul naţional Piteşti-Câmpulung. Parlamentarii argeşeni ai opoziţiei, mai puţin deputatul Gerea, nu au catadicsit nici măcar să fie prezenţi la vot, unii fiind pe la comisiile care nu au avut loc, alţii puţin pe afară, alţii pe la cumpărături de sărbători, iar unul am auzit că ar fi năşit. Aşa se face că, deşi a beneficiat de un lobby fantastic, deşi constructorul se poate apuca imediat de muncă, deşi drumul deserveşte şi Uzinele Dacia-Renault, unul din puţinii coloşi rămaşi în picioare în ţară, deşi toată lumea îl vrea reparat, drumul naţional Piteşti-Câmpulung se încăpăţânează să rămână… ca după bombardament. Vom vedea, în cele ce urmează, şi din ce cauză…
Mircea Andrei, senator, preşedintele PDL Argeş: „Am avut un amendament pentru DN73 care, dacă ar fi trecut, ar fi adus în Argeş 11 milioane de euro. Ceea ce este mai important este că ar fi rezolvat această problemă a drumului Piteşti-Câmpulung. Parlamentarii PSD argeşeni nu au fost în sală şi deci nu au votat acest amendament, care nu a trecut pentru foarte puţine voturi. Singurul parlamentar de Argeş care a fost în sală şi a votat a fost deputatul Gerea. Nu mă voi opri aici. Am vorbit cu doamna ministru Boagiu şi sper să se găsească resursa de finanţare pentru acest drum.”.
Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor: „Dacă resursa financiară va fi identificată, şi eu sper să fie identificată, în prima parte a anului 2012 vor începe lucrările la DN 73. Şansele ca renovarea acestui drum să înceapă anul viitor sunt de 80-90%. Lipsa parlamentarilor argeşeni de la votul acestui amendament denotă importanţa pe care aceştia o dau acestui drum. Dacă erau interesaţi, erau prezenţi în sală. Nu poţi face nimic prin absenţă, doar prin prezenţă”.
Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Surpriza a fost aceea că Mircea Andrei a susţinut acest amendament în plen, convingând o mare parte din cei din sală, chiar un parlamentar PSD din alt judeţ a luat cuvântul şi a rugat colegii să voteze acest amendament necesar argeşenilor. Amendamentul a picat la limită şi asta doar datorită parlamentarilor PSD de Argeş, care au lipsit. Mircea Andrei a venit la tribună şi i-a enumerat pe aceşti parlamentari şi am constat cu stupoare că aceştia nu erau în sală în momentul votului acestui amendament. Asta spune foarte mult despre modul în care înţelegi să-ţi respecţi şi să îţi reprezinţi comunitatea. Am înţeles că dumnealor se aflau pe undeva pe la cumpărături de sărbători în perioada asta în care se dezbătea bugetul. Aş mai nota un lucru pe care trebuie să-l ştiţi. Au semnat de prezenţă, deci şi-au încasat diurna pe ziua respectivă şi toate drepturile aferente, deci cei care i-au votat trebuie să judece. Acest lucru este un semnal pentru toţi locuitorii din Argeş. Să fie mai atenţi la ceea ce spun parlamentarii lor, dar mai ales la ceea ce fac”.
# Cum comentaţi faptul că niciun parlamentar PSD nu a fost în sală în momentul în care s-a votat amendamentul pentru DN 73?
# Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, deranjat de întrebarea noastră: “Nu comentez această afirmaţie. Aş adăuga totuşi ceva: în primul rând,   întrebarea este irelevantă în sensul că reflectă elemente de ordin secundar şi propagandastic. În al doilea rând, întrebarea nu reflectă cunoaşterea corectă a procedurii desfăşurării unei dezbateri parlamentare. Mai multe nu aş vrea să mai spun..
# Andrei Gerea, deputat PNL: „Staţi puţin că nu e tocmai aşa. Toţi au făcut amendamente pe DN 73, diferenţa este că unii le-au făcut la mişto, îmi cer scuze că mă exprim aşa, şi mă refer la senatorul de Dâmboviţa, domnul Mircea Andrei, care după ce a făcut o ciradă, mă rog, impresionantă de altfel, la microfon, făcând apel la o anumită prezenţă a parlamentarilor PSD, care erau la Comisia de Finanţe, unde se dezbăteau alte chestii, după ce a făcut apel la vot, mai să-l credem, ne-am trezit că singurul care a votat a fost el şi cu Boureanu. Acest amendament a fost făcut numai aşa ca să fie făcut, să nu zică lumea că nu îl interesează.
# Domnul Pandele şi domnul Buta au votat, mai mult doamna Roberta Anastase a spus că nu a fost nicio şedinţă pe comisii în zilele de dezbatere a bugetului.
A.G: Or fi fost şi ei în sală. Nu i-am remarcat. Important este că s-a făcut un circ ieftin pe marginea acestei probleme a Argeşului şi ei nu au avut nici măcar un moment intenţia de a vota acest amendament. În niciun caz nu o să vedem noi investiţii pe DN 73, o să vedem pe la primăriile PD nişte bani. Eu nu vreau să scuz colegii de la PSD şi nici nu mă interesează unde au fost ei. Nu poţi şti cum vor fi dezbătute amendamentele pentru că nu au fost luate într-o ordine cronologică. A fost haotic totul. Care cum voia mergea la microfon şi îşi expunea amendamentul. Şi eu am avut amendament pe DN 73...
# Domnul deputat, dacă amendamnentul senatorului Mircea Andrei mai avea nevoie de câteva voturi, nu era normal să-l votaţi toţi parlamentarii de Argeş?
A.G: Nu mai avea nevoie doar de câteva. Şi nu-mi puneţi întrebări din astea capcană, că nu le muşc. Nu acuz eu colegii că au fost sau nu în sală. Nici nu mă interesează de ce nu au fost. Nu poţi sta în sală 12-14 ore.
# Dar pentru asta sunteţi plătiţi. Dumneavoastră de ce eraţi, iar ei nu?
A.G: Asta e o chestiune populistă. Vă repet că nici Mircea Andrei nu a votat amendamentul meu.
Simona Bucura, vicepreşedinte CJ Argeş: „Eu am informaţia că parlamentarii PSD au fost prezenţi. Cei care sunt în măsură să emită puncte de vedere sunt parlamentarii noştri”.
Ion Georgescu, primar Mioveni: „Eu m-aş bucura ca toţi parlamentarii de Argeş, indiferent de culoarea politică, să facă ceva pentru acest drum. În Argeş este cel mai mare generator de taxe şi impozite la buget şi măcar pentru asta ar trebui să se pună toţi parlamentarii de Argeş de acord. Nu le fac eu prezenţa parlamentarilor, dar dacă vreţi, luni, după ce vorbesc cu dumnealor, vă spun şi punctul lor de vedere. Dar acest drum a fost subiect de campanie şi în 2008 şi în 2009. Îmi aduc aminte cum spunea Bogdan Ivan care era la Ministerul Transporturilor, că va face covor portocaliu de la Piteşti până la Câmpulung şi acu e tot covor negru şi plin de gropi”.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea