Indemnizația la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeș va fi de circa 100 de lei de persoană

# Pesediștii nu au vrut ca indemnizația să fie una simbolică, de un leu, așa cum tot ei au propus-o inițial

La ședința de Consiliu Județean Argeș, din luna februarie, pe Ion Mînzînă l-a luat gura pe dinainte și a propus reducerea remunerației membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Argeș de la 10% la 0,01% din indemnizația președintelui CJ Argeș. Adică ea să fie una simbolică, de doar 1 leu. În cele din urmă a venit și momentul aprobării indemnizației de ședință a membrilor ATOP.

 

Deși USR PLUS, PNL și PRO România au susținut propunerea de 0,01%, tocmai Mînzînă, președintele CJ Argeș, și consilierii județeni PSD nu au mai fost de acord cu aceasta. Culmea rușinii: să propui ceva și apoi să votezi împotriva propunerii tale. Cam greu de crezut, dar tocmai asta s-a întâmplat joi, 24 iunie, în ședința ordinară a CJ Argeș.

Cum se scuză Mînzînă: „Cine face o propunere și-o și poate modifica!”

„Eu voi susține punctul de vedere pentru 1%, chiar dacă la un moment dat eu am făcut afirmația cu 0,01%. Totuși, pare așa mai, mai, mai ...... Știți cum este, cine face o propunere și-o și poate modifica! Eu merg totuși pe 1%. Aici dacă vreți, votăm cu cea mai mare încredere! Este o sumă modică. Ținem cont și de faptul că bugetul este unul de austeritate. Analizând și alte județe, mi se pare că procentul de 1% este unul ok pentru anul acesta. Lucrurile pot fi modificate foarte ușor în cadrul bugetului pentru anul viitor”, a susținut în cadrul ședinței Ion Mînzînă. Pentru că PSD-ul are majoritate în CJ Argeș, s-a aprobat ca indemnizația de ședință a membrilor ATOP să fie în procent de 1% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș. Măcar nu mai este de 10%!

Componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș

În cadrul hotărârii s-a mai aprobat ca membri ATOP să se întâlnească trimestrial, în ședințe ordinare și în ședințe extraordinare, maxim o dată pe lună, doar cu aprobarea ordonatorului principal de credite. La nivelul județului Argeș, autoritatea teritorială de ordine publică este constituită din șeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeș, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor Argeș, subprefectul județului, șase consilieri desemnaţi de consiliul judeţean, trei reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de preşedintele consiliului judeţean, șeful Inspectoratului de Jandarmi Argeș, șeful Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Argeș, precum și de directorul Poliţiei Locale a municipiul Pitesti.
Autoritea Teritorială de Ordine Publică Argeș, în perioada mandatului actualului consiliu județean, îl va avea ca președinte pe consilierul județean PSD Viorel Valentin Enache. Dintre consilierii județeni au fost aleși să facă parte, ca membri, următorii: Pîrvu Marius, Popa Cristina (PSD), Bărbuceanu Dorin (PNL), Ghiță Cosmin (USR PLUS), Ivan Bogdan (PRO România). De asemenea, președintele CJ Argeș a ales următorii reprezentanți ai comunității: Nicolae Dumitru, Banu Marian și Funie Constantin Cristinel.
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeș are în structură mai multe comisii de lucru, după cum urmează:
1. Comisia de coordonare, situaţii de urgenţă şi pentru petiţii îl are ca preşedinte pe Viorel Valentin Enache - consilier județean, iar ca membri pe Bărbuceanu Dorin - consilier județean, pe Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Banu Marian - reprezentant al comunității și pe Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Capitan Puica Nicolae” - al Județului Argeș.
2. Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali îl are ca preşedinte pe subprefectul Județului Argeș (va fi numit unul dintre cei doi) și membri pe Ghiță Cosmin - consilier județean, Inspectorul Șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Popa Cristina - consilier județean și pe Nicolae Dumitru - reprezentant al comunității.
3. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului îl are ca preşedinte pe Marius Pîrvu - consilier județean, iar ca membri pe Ivan Bogdan - consilier județean, pe directorul Poliției Locale a Municipiului Pitești, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor și pe Funie Constantin Cristinel - reprezentant al comunității.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea