Adrian Miuţescu nu se lasă: „Facem SPITAL municipal la Piteşti”

# Iar cheluielile de funcţionare ale spitalului vor fi plătite de piteşteni!

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, o ţine una şi bună – vrea spital municipal la Piteşti, că a râvnit la Spitalul de la Mioveni, construit de primarul Ion Georgescu. Diferenţa e că la Piteşti avem spital, iar la Mioveni nu exista până de curând. Durerea e alta, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a spus cu subiect şi predicat că va fi dificil de susţinut un spital din bugetul local.

Bun, nu ne place Spitalul Judeţean Argeş, că e corupţie, că e dezinteres, că te duci cu o boală şi pleci cu două, că n-au condiţii. Şi atunci de ce să rezolvăm problemele deja existente, când putem crea altele noi. Mult mai mai şi mult mai de efect. Că aşa ne place nouă. Să ne scărpinăm cu mâna dreaptă la urechea stângă. Ideea unui spital municipal au mai avut-o şi alţii. N-a prins contur, dar pare să facă ochi în mandatul primarului Gentea. E în plan un studiu de prefezabilitate, însă chiar edilul avertizează că nu vor fi bani de funcţionare pentru noul spital. Gentea a declarat public faptul că nu-şi doreşte spital, dar va chestiona piteştenii în acest sens, iar dacă dorinţa majoritară va fi pentru, se va face spital municipal.

Revenind la Adrian Miuţescu, observăm că pe liderul PNL Argeş, nu-l interesează sursa de finanţare pentru cheltuielile de funcţionare ale spitalului. Sau poate a luat de bună ideea vicelui Gelu Tofan care spunea că dacă se vinde fierul vechi de la CET Sud, se va face rost de bani. Numai valori, pe la PNL.
“La Pitești este un Consiliu Local majoritar de dreapta. Trebuie să facem lucruri bune pentru piteșteni, nu pentru PNL, USR sau PSD. Primarul nu are cum să nu țină cont de majoritatea de dreapta, comunicarea și înțelegerea sunt necesare. Bugetul a trecut după ce noi am introdus și proiectele noastre, printre care Spitalul Municipal, pentru care am găsit și teren disponibil. Va fi în zona de descărcare din noua centură a Piteștiului, care va face parte din drumul expres Pitești- Mioveni- Brașov. Avem nevoie de un spital modern, să nu mai spunem că cel mai bun spital e autostrada București-Pitești.

Acum oamenii evită să ajungă în spitale, de frică să nu intre cu o boală și să plece cu două, cum am pățit și eu. Și nu e normal. Pentru realizarea spitalului există posibilitatea accesării de fonduri eurpene, inclusiv prin PNRR. Dar va fi și o cofinanțare din partea Consiliului Local, trebuie să găsim bani pentru sistemul medical. Anul viitor ar trebui finalizată documentația și în 2023 să se înceapă construcția spitalului”., a declarat Miuţescu în presa locală.
Ce nu se spune şi ce ascunde Miuţescu e că dacă Piteştiului va avea spital municipal, finanţarea va fi plătită de piteşteni. Gentea vorbea la un moment dat de taxe şi impozite mai mari pentru populaţie, fapt care nu este departe de adevăr. Pentru că dacă te ţine să faci spital, să obţii finanţări şi să faci ceva minuni, trebuie să-ţi permiţi şi să plăteşti funcţionarea spitalului. Iar la momentul acesta Piteştiul nu-şi permite acest lux. Dar se va pune jugul pe populaţie, mai mult ca sigur.
Ştefan Butnaru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea