La Şcoala nr 7 din Piteşti, directoarea Carmen Săndulescu este mai presus de lege

Miercuri, la Şcoala Generală Nr 7, întregul colectiv pedagogic şi administrativ a declanşat o acţiune spontană de întrerupere a activităţii, în semn de protest faţă de directoarea Carmen Săndulescu.
Motivul recurgerii la această soluţie este dat de faptul că sus (şi de)-numita directoare a refuzat să semneze documentele contabile necesare încasării drepturilor salariale restante câştigate în instanţă, ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile emisă de Judecătoria Piteşti din data de 2 Decembrie a.c.
Întrucât termenul de depunere al acestor acte la Centrul Bugetar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş era de 9 Decembrie şi întrucât pe data de 12 Decembrie a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern conform căreia toate drepturile salariale restante câştigate în instanţă urmează a fi alocate eşalonat în procent de 5% până în 2016, salariaţii şcolii conduse de directoarea Săndulescu au ratat şansa de a beneficia de aceste drepturi.
Urmare a acestui fapt, toţi salariaţii, fără nicio excepţie, au întrerupt, aşa cum spuneam activitatea, cerând demisia celei pe care o socotesc direct vinovată de acest lucru.

Un management abuziv protejat de Generalul Bratu?

Întrucât subiectul era unul de interes pentru comunitate, ne-am deplasat şi noi la faţa locului, împreună cu alţi colegi din presa locală, pentru a vedea exact despre ce este vorba.
Din declaraţiile oferite de câţiva dintre profesorii protestatri, a reieşit faptul că directoarea-educatoare Carmen Săndulescu nu se află la primul conflict cu proprii săi subordanaţi.
Aceasta s-ar face vinovată, cel puţin sub aspect moral, de încredinţarea unor ore suplimentare unor cadre didactice pensionate, în detrimentul celor active, pe simplul motiv că acestea nu sunt agreate în ochii celeia care pare că se comportă la conducerea şcolii mai ceva ca un despot pe propria latifundie.
Pe de altă parte, aceasta ar fi ignorat cererile părinţilor şi elevilor care au cerut organizarea unor cursuri extraşcolare de limbă engleză, luând în schimb decizia de a organiza cursuri de educaţie civică, singurele asupra cărora avea competenţă.
Constatând atitudinea arogantă a acestei directoare, ne întrebăm care este competenţa morală a dumneai care să îi dea dreptul de a face educaţie civică unor copii care cunosc abuzurile făcute de cea care are tupeul să se prezinte în faţa lor? Acesta să fie modelul pedagogic oferit elevilor de şa Şcoala din Prundu?

Generalul Bratu reacţionează dur: „Vom vedea despre ce este vorba”!

Întrebat fiind cum are de gând să rezolve această problemă, Inspectorul General Gabriel Bratu ne-a declarat că deja trimisese o echipă de patru inspectori pentru a verifica managementul directoarei Carmen Săndulescu, urmând ca, în cazul constatării unor nereguli, să aplice măsurile prevăzute de lege, chiar şi pe cea a demiterii din funcţie.
Cu toate că nu a negat câtuşi de puţin acuzaţiile cadrelor didactice de la Şcoala Generală nr 7 legate de refuzul directoarei de a semna actele contabile, generalul Bratu a declarat că „nu este exclus ca acţiunea profesorilor de acolo să fie şi una politizată”. În ce anume ar consta politizarea unei reacţii de îndreptăţită nemulţumire este greu să ne dăm seama în momentul de faţă.
Că profesorii de la Şcoala 7 nu vor mai primii drepturile câştigate în instanţă, asta este deja un fapt consumat, din păcate. Că, deşi Inspectoratul Şcolar recunoaşte vina conducerii acelei şcoli, directoarea de acolo se încăpăţânează să se agaţe de un scaun de pe care nu mai are nici un fel de autoritate şi nici un fel de respect, este o realitate cel puţin jenantă. Faţă de această chestiune, domnul Bratu a spus că „există şi alte soluţii”, vrând să sugereze că s-ar putea lua în calcul şi o demisie de onoare. Asupra onoarei lui Carmen Săndulescu lucrurile sunt destul de clare. Rămâne de văzut cum va fi ea stimulată şi orientată de Inspectorul General, cel care are în continuarea puterea supremă în ceea ce înseamnă numirile în funcţiile de conducere ale unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş.
Noi sperăm că şi în această chestiune se ca comporta ca şi până acum. Bărbăteşte!

P.S. Facem precizarea că vineri, 16 Decembrie, ora 15, directoarea Carmen Săndulescu şi-a dat demisia, în locul acesteia cadrele didactice propunând-o către Inspectoratul Şcolar pe profesoara de sport Tudor Maria.  La ora închiderii ediţiei, încă nu a avut loc o numire oficială în funcţie, iar inspectorul general, Gabriel Bratu nu a putut fi contactat telefonic.
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea