La Biblioteca Județeană Argeș, ”O călătorie la Balcic” – expoziție de pictură a Dorinei Necula

Începând cu joi, 15 iulie 2021, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizionată expoziția de pictură intitulată ”O călătorie la Balcic”, a artistei Dorina Necula. Născută în nouă august 1978, în Pitești, absolvă școala gimnazială și liceul, după care, timp de câțiva ani, pe parcursul studiilor universitare și postuniversitare, trăiește în București. Revine în orașul natal, începând să picteze din anii 2010-2011.

Este autodidact, având profesori maeștri impresioniști și post-impresioniști europeni și români: de la Monet și Sisley, Van Gogh și Toulouse-Lautrec, până la Tonitza, Pallady sau Baba. Preferă suprafețele mari, monumentale, și culorile calde. O atrage lumina sudului prin claritatea și profunzimea sa.
În anul 2016 se hotărăște să urmeze studiile în Arte Vizuale la Universitatea din Pitești, finalizate anul acesta cu un masterat, tot în domeniul artei. Aici descoperă noi valențe în pictură, dar și profunzimi filosofice și dogmatice.
În decursul a mai bine de un deceniu în domeniul picturii, participă la numeroase expoziții de grup, mai întâi în țară (București, Slobozia), apoi în Bulgaria - cel mai frecvent, sau Italia.
Majoritatea expozițiilor sunt cele de grup, aceasta având două personale, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, Pitești, acum circa 8 ani și la București. Picturile sale figurează în colecții particulare din Romania și Italia.
Lucrările artistei sunt cu vânzare și pot fi admirate pe simezele din holul central al bibliotecii, până la finele lunii iulie.
Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.
Adrian Coman, bibliotecar

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea