Rectorul UPIT, despre noul cămin studențesc: „Se înscrie la categoria «lungește-mi, Doamne, boala»”

Întârzie începerea lucrărilor la viitorul cămin studențesc al Universității din Pitești, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții. Deși contractul de finanțare a fost semnat încă din luna aprilie, până în acest moment lucrările bat pasul pe loc.
Licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitești, str. Târgul din Vale nr. 1” a fost atribuită asocierii dintre SPS Petrolservice S.R.L. (lider), Costruzioni Generali Sud, Photovoltaic Systems SRL și SC Aspect Tehnic Grup SRL (subcontractant).

Valoarea contractului este de 12.089.886,59 lei, fără TVA. Durata contractului cuprinde: proiectare 2 luni; execuție 16 luni; perioada de garantie de bună execuție a lucrărilor minim 36 luni.

 

Contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești a fost semnat, pe 8 aprilie 2021, în prezența lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Ministrul Attila s-a aflat în acea zi într-o vizită de lucru în județul Argeș unde a vizitat mai multe obiective finanțate de CNI. „Am semnat, de asemenea, contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc al Universității din Pitești, o investiție de 15,6 milioane de lei, tot din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Contractul a fost semnat de directorul CNI și de antreprenor. Durata de contract a acestei investiții este 18 luni, din care 2  luni sunt de proiectare, ceea ce înseamnă că, în condițiile în care lucrurile avansează bine, undeva în luna mai a anului viitor, la Pitești, la universitate vom avea un nou cămin studențesc, cu 113 camere, pentru 222 de locuri, din care 2 sunt pentru persoane cu dizabilități. Este o investiție parter plus 4 etaje, un proiect frumos pentru învățământul argeșean și care este de mult așteptat”, spunea ministrul Dezvoltării, în cadrul unei conferințe de presă.

Rectorul UPIT: „O dată la 2-3 luni ne sună proiectantul că mai vrea nu știu ce schiță”

Timpul s-a scurs, a trecut și perioada de două luni pentru proiectare, dar proiectul bate, în continuare, pasul pe loc.
„Părerea mea este că se înscrie la categoria «lungește-mi, Doamne, boala»! O dată la 2-3 luni ne sună proiectantul că mai vrea nu știu ce schiță. De astă primăvară, de când am semnat contractul, în două luni trebuia să pună mașinile de lucru pe teren. Deocamdată suntem la faza în care mai vor o schiță, un cadastru...”, ne-a precizat Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

Cum va arăta noul cămin

Universitatea din Pitești a primit finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui nou cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului.  
Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu funcțiune de clădiri civile publice de locuit colective – cămine studențești.
Căminul va fi destinat cazării studenților Universității și va avea peste 200 de locuri de cazare. Toate camerele vor avea grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea. Camerele vor fi foarte spaţioase, având 18,65 mp și grup sanitar de 2,59 mp, fiind dispuse astfel:
- Parter: 11 unități (2xlocuri) +2 unități cazare persoane cu dizabilități;
- Etaj 1: 25 unități (x2 locuri);
- Etaj 2: 25 unități (x2 locuri);
- Etaj 3: 25 unități (x2 locuri);
- Etaj 4: 25 unități (x2 locuri).
În plus, în noul cămin vor exista mai multe săli de lectură, săli de mese, spălătorii-uscătorii, cameră tehnică etc.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea