„Din punct de vedere al judeţului Argeş, indiferent dacă vorbim de alegeri comasate sau simple, va câştiga USL-ul...”

# INTERVIU CU ION GEORGESCU, PRIMARUL ORAŞULUI MIOVENI. Cu doar două săptămâni înainte de a se încheia acest an, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, ne-a prezentat un bilanţ al realizărilor din cei trei ani care au trecut de la realegerea sa în calitate de edil-şef al municipalităţii. Cea mai importantă realizare a sa este faptul că a reuşit să salveze Spitalul Sf. Spiridon de la închidere.

”Avem o relaţie foarte bună de colaborare cu personalul administrativ al platformei Dacia”

# Domnule primar, fiecare dintre noi, la sfârşit de an, face un bilanţ retrospectiv.  Dumneavoastră ce realizări mai importante aţi avut în anul 2011?
- Din perspectiva mea, toate realizările sunt importante pentru mine şi pentru comunitate. Fiecare realizare are o importanţă mai mică sau mai mare în buna desfăşurare a activităţii noastre şi pentru confortul cetăţenilor; şi totuşi, o să le exemplific pe cele mai importante: aşa, ca într-un clasament, aş menţiona salvarea Spitalului Sf. Spiridon de la închidere, deschiderea parţială a secţiei de la Călineşti de maternitate, punerea în funcţiune a creşei în A-uri, toate investiţiile în învăţământ, sănătate, cultură - consider că sunt foarte importante, în infrastructura rutieră, serviciile către populaţie şi, nu în ultimul rând, aprinderea instalaţiilor pentru sărbătorile de iarnă. Aprinderea instalaţiei a creat o deosebită bucurie locuitorilor oraşului Mioveni, aceştia fiind foarte încântaţi că este mai deosebită de alte oraşe, cu toate că este o perioadă foarte delicată, având în vedere că anul trecut beneficiau de subvenţia la gaze 3000 de familii şi anul acesta 1200 (vă daţi seama că este o problemă în schimbarea criteriilor de acordare). De la 1 decembrie până acum cred că au venit la primărie vreo 300 de persoane care solicită ajutor cu probleme foarte grave (probleme de sănătate), cărora încercăm să le oferim ajutor. Până acum am strâns în urma primului bal de caritate suma de 350 de milioane de lei, iar în urma celui de-al doilea bal de caritate, pe care l-a organizat  Casa de Cultură a Sindicatelor din Mioveni,  s-a strâns suma de 150-200 milioane,  din care o să cumpărăm pături, îmbrăcăminte, mâncare pe care o să le oferim bătrânilor din centrele de bătrâni din Mioveni.
# După părerea mea, puteţi trece la capitolul realizări şi relaţia foarte bună pe care o aveţi cu conducerea Uzinei Dacia...
- Consider că aceasta nu este o realizare, ci este o constantă a oraşului Mioveni. Avem o relaţie foarte bună de colaborare cu personalul administrativ al platformei Dacia şi această relaţie ne ajută să ne rezolvăm reciproc problemele pentru a se continua bunul mers şi buna desfăşurare a activităţilor instituţiilor pe care le conducem. La Dacia, din 20.000 de angajaţi ai platformei, la 1 iunie vreo 14.400 erau din Mioveni. Vă daţi seama că 60% din angajaţii Uzinei sunt din Mioveni. Aşa cum am mai spus şi pe alte posturi, Dacia nu este Nokia. Am participat la întâlnirea care a avut loc săptămâna trecută la Uzina Dacia, unde a fost şi prefectul de Argeş şi preşedintele Consiliului Judeţean, şi afirm că cel puţin câţiva ani de zile de acum încolo nu se va pune problema relocării Uzinei în Maroc, dar totuşi există o problemă: din 330.000 de unităţi, decât 30.000 de unităţi produse la Uzina Dacia s-au vândut pe piaţa internă, inclusiv prin programul Rabla. Atâta timp cât produci într-un loc şi piaţa internă nu cumpără, avem o problemă. În 2007 tendinţa era de creştere a vânzărilor pe piaţa internă. Nu sunt în măsură să dau sugestii, dar trebuia să fim şi noi mai naţionalişti, aşa cum sunt alţii şi să ne fi protejat producţia internă. Nu mi se pare normal să-ţi iei maşină la second-hand din Germania şi să vii în România peste un an pentru a-ţi lua banii pe ea prin programul Rabla. Cred că dacă o să protejăm piaţa internă o să fie bine.

”Dacă partidul crede în mine este cel mai important”

# Ce părere aveţi de alegerile comasate?
- Din punct de vedere al judeţului Argeş, indiferent dacă vorbim de alegeri  comasate sau simple, va câştiga USL-ul. La nivel naţional, o să fie o problemă. Nu ştiu câte economii se vor face prin comasarea alegerilor pentru că nu a făcut nimeni niciun calcul. Eu vă dau cazul unei secţii de la Mioveni care are 2500 de alegători, înmulţim acest număr cu trei buletine de vot, avem în total 7500 buletine de vot. Că se votează, că nu se votează, avem 7500 de buletine. Este mai uşor să le numeri decât să le anulezi. Sub 12 ore de la data încheierii nu a plecat nimeni. Vă daţi seama că la 6 buletine se va sta 20 de ore. Să te duci de dimineaţa de la ora 6 şi să stai în secţia de votare până a doua zi la prânz şi după aceea să stai la rând la Piteşti încă o noapte ca să le predai... Hai să fim serioşi. Este cusută cu aţă albă şi scopul nu este să facem economii. Scopul este altul: să greşească românii, să le numărăm noi, să le aranjăm noi. Vom trăi şi vom vedea.
# Cine va fi principalul contracandidat la primăria Mioveni? Gheorghe Costache, preşedinte PDL Mioveni, şi-a anunţat candidatura?
- Nu ştiu nimic despre acest lucru. Nu ştiu cine candidează, nu mă interesează. Dacă partidul crede în mine este cel mai important. Eu îmi joc şansa până la capăt. Au mai fost contracandidaţi şi în 2006 şi în 2008.  Este prematur să vorbim de alegeri acum, se pot întâmpla multe până atunci. Aş fi nesincer să spun că, dacă voi candida, voi dezamăgi USL-ul sau partidul. Bate vântul şi într-o noapte se scrie istoria. Mai este până atunci.
# Ce proiecte aveţi pentru anul următor?
- În primul rând, darea în funcţiune a autostrăzii pe care o construim în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării.  Ar fi o realizare foarte mare a oraşului Mioveni. Şi cel mai mult îmi doresc pentru anul viitor darea în funcţiune a unui spital nou în oraşul nostru, a unui spital de trei stele de care comunitatea are mare nevoie. Până la urmă acest lucru constituie un beneficiu şi pentru judeţul Argeş, pentru că mulţi pacienţi ai Spitalului Judeţean din Piteşti proveneau din oraşul Mioveni. Astfel, spitalele piteştene pot răspunde mai bine nevoilor pacienţilor din alte zone. Este o investiţie de 35 de milioane de euro. Am avut câteva probleme cu anumite contestaţii şi sperăm să fim ajutaţi în acest sens de instituţiile statului. La Mioveni problema nu este că nu avem bani, ci că ne împiedicăm unii pe alţii. La noi funcţionează cel mai bine proverbul „Să moară şi capra vecinului”. Este jenant atunci când vrei să faci ceva, însă eşti împiedicat să faci asta pentru că eşti de o altă culoare politică.

”De club sunt dezamăgit”

# Se ştie că primăria oraşului Mioveni a sprijinit financiar echipa Dacia Mioveni. Vă veţi menţine sprijinul financiar acordat echipei Mioveni şi anul viitor?
- Consiliul Local Mioveni a ajutat anul acesta sportul, nu neapărat fotbalul. În ultimele trei luni de zile, Consiliul Local nu a avut niciun fel de implicaţie în activitatea clubului. Pentru juniori s-au dat ceva bani pentru ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea. Nu spun că nu voi da bani în viitor, pentru că sunt de plătit impozite şi taxe.  De club sunt dezamăgit, pentru că cei care s-au ocupat de club, cei care au adus jucătorii, probabil că nu şi-au dat seama că vârsta acestora înseamnă abuz de carieră. Nu poţi să-i mai resuscitezi pe cei care au o vârstă înaintată. Nu vorbesc de trecutul lor, care a fost unul glorios.  A fost în istoria clubului de la Mioveni cea mai proastă perioadă de transferuri, şi acum îmi dau seama de ce au plecat  Ilie Stan şi Stoichiţă. Jucătorii nu au luat salariile din luna septembrie, iar eu nu o să le dau aceste salarii. Ei au trăit din drepturile de la televiziune, de la sponsorii care au dat bani. În rest, treaba lor. Este singurul domeniu în care nu a mers, nu sunt eu patronul echipei, şi în ultimul timp asta mă doare pentru că unii mă înjură, dar degeaba. Toată lumea se bucura că avem o echipă, dau eu nu sunt nici patron, nici jucător...eu în afară de meciuri nici nu mă duc pe acolo. A început o campanie de tăvălire a mea, pe care nu o înţeleg. Există şi intenţia, din punctul meu de vedere, de a desfiinţa această echipă, însă nu se poate pentru că este într-un club complex. Nu aş vrea ca această situaţie să-i afecteze pe cei 300-400 de copii care activează în acest club la fotbal sau la alte sporturi. Sunt copiii noştri din localitate, care decât să facă alte prostii mai bine să facă sport, care înseamnă sănătate. Este şi perioada de sărbători şi sunt creştin şi nu aş vrea să fac şi alte afirmaţii sau acuzaţii, dar după Sf. Ion voi plăti cu aceeaşi monedă. Nu am rămas în viaţa mea dator la cineva şi nu voi rămâne nici la ei. S-au început tratativele de astăzi ca toţi fotbaliştii cei care au venit în luna iunie la club să plece.
# Cum aţi reuşit să împăcaţi anul acesta viaţa profesională cu cea personală, ţinând cont de faptul că viaţa de primar este destul de încărcată din punctul de vedere al sarcinilor profesionale?
- Dacă le întrebaţi pe soţia  şi pe fiica mea, nu o să vorbească de bine în această privinţă. A fost un an foarte greu pe toate palierele, cu multe probleme, în care, ca niciodată, a trebuit mai mult efort. Având şi lipsa de personal pe care o are primăria Mioveni, în această perioadă, a trebuit să lucrez şi sâmbăta câteva ore pentru a încerca să suplinim lipsa de personal şi pentru a nu dezamăgi comunitatea care a avut încredere în noi. Am un jurământ depus şi până plec îl voi respecta. Nu am venit la primărie pentru niciun avantaj.
Interviu realizat de Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea