Gheorghe Drăgan, primarul de la Lunca Corbului: 406 lămpi cu LED vor fi montate în toată comuna

Comuna  Lunca Corbului face pași hotărâți spre dezvoltare. Recent, administrația locală a obținut fondurile pentru montarea a peste 400 de lămpi LED, pentru iluminat public. Acestea vor fi montate în întreaga localitate.

Gheorghe Drăgan: ”Am obținut fonduri prin Agenția de Mediu pentru modernizarea iluminatului public. Proiectul privind „Creșterea eficienței sistemului de iluminat public” este în implementare, montându-se 406 lămpi cu led, în toată comuna. În nrest, situația utilităților este încă nerezolvată în totalitate. Alimentare cu apă există peste tot, spre exemplu.

Suntem preocupați de capitolul canalizare, unde  nu stăm bine. Am avut un proiect pentru introducerea canalizării pentru Mârghia de Jos și Mârghia de Sus, care nu a primit punctajul și nu a intrat la finanțare. Sigur, ne preocupăm de acest aspect și vom încerca să identificăm noi granturi. Canalizarea, mai bine spus lipsa acesteia, ne pune piedici și în realizarea altor proiecte, în identificarea altor finanțări. Singurul drum pe care am putut să-l asfaltăm a fost DC 152. Avem pentru două drumuri DC 153 – Lunca Corbului și DC 153 A Mârghia, proiectele realizate și licitațiile adjudecate. Tronsoanele însumează 4,9 km. Pentru acestea este prioritar să găsim finanțare dar, din păcate, nu cred că avem șanse, chiar în ideea în care vor fi fonduri pe PNDL 3, fiindcă condiția este să avem apă și canalizare. Tot la capitolul infrastructură rutieră, trebuie menționat că mai avem un proiect pentru realizarea unui podeț la Mârghia, care face legătura cu cimitirul.”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea