Un cartier nou este pe cale să se nască la Topoloveni

Una dintre cele mai mari investiţii pe care oraşul o derulează, cu ajutorul banilor europeni, este construirea a 96 de locuinţe sociale, plus infrastructura stradală aferentă. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Prioritate de investiţie 9b – Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii).

Valoarea totală a proiectului este de 24,64 milioane de lei (puţin peste 5 milioane de euro), din care 98%, adică 24,14 milioane de lei, reprezintă finanţare nerambursabilă. Municipalitatea contribuie numai cu 2% din valoare, adică puţin sub 466.000 de lei. Cu aceşti bani, se vor construi 82 de apartamente cu două camere, pentru familii tinere, şi 14 garsoniere şi se va moderniza şi infrastructura stradală din apropiere, în speţă străzile Livezilor şi cpt. Visarion Sachelarie, pe o lungime de 1,6 km.

 

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşul Topoloveni, prin abordarea integrată a măsurilor de regenerare urbană. Proiectul a demarat în luna februarie a anului în curs şi se află în faza de pregătire a licitaţiei. Lucrările va trebui finalizate cel târziu în data de 30 septembrie 2023.

“Sunt fericit că acest proiect a fost acceptat la finanţare nerambursabilă. Treptat, oraşul nostru încetează să mai fie o anexă semi-rurală a Piteştiului, condiţiile de viaţă ale concitadinilor mei sunt deja aproape la nivelul celor din oraşele mai mari. Mai puţin aglomeraţia, zgomotul şi poluarea”, a declarat primarul Gheorghiţă Boţârcă.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea