Simona Bucura Oprescu: „După ce a respins de trei ori PNRR-ul României, Bruxelles-ul ar putea proceda la fel și cu a patra variantă!”

 

# Publicația germană DIE WELT critică PNRR-ul României: „Situația este cu mult mai delicată”!

În timp ce guvernanții de dreapta neagă dificultățile legate de PNRR, analiștii străini pun degetul pe rană și dezvăluie lacunele majore ale acestuia, precum și riscurile cu care se confruntă  România în legătură cu acest Plan.

Astfel, publicația germană DIE WELT arată, într-o amplă analiză, problemele pe care le întâmpină România cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind cu mult mai delicată decât în celelalte țări. Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări autorităților de la Bruxelles", notează jurnaliștii germani.

„La Bruxelles se spune că planul avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informațiilor despre costuri și cheltuieli. Lacunele erau aparent atât de mari, la fel și nevoia Comisiei de informații, încât Guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei UE prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie. Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment din partea Bruxelles-ului potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul fără informații suplimentare”, se arată în analiză.

„Așadar, după ce a respins de trei ori deja PNRR-ul României, Bruxelles-ul ar putea proceda la fel și cu a patra variantă în toamnă! Din cauza incompetenței celor din Guvern, România va accesa (dacă va accesa) cu mare întârziere fondurile europene care îi sunt repartizate. Răspunde cineva pentru acest dezastru?”, precizează deputatul Simona Bucura Oprescu.

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea