Profesorul Florin Chivoci – lansare de carte la Centrul Cultural Pitești

# Principalele evenimente ale săptămânii

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 2-6 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, după cum urmează:

- Dezbaterea cu tema „Marin Ioniță, o personalitate complexă a culturii”, în cadrul noului proiect, sub genericul „Evocări”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o invitată pe scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment care se va desfășura marți, 3 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

- Lansarea cărții cu titlul „Locuri literare din Pitești”, semnată de scriitorul și istoricul Florin Chivoci, miercuri, 4 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. „Suita de expuneri cuprinsă în surprinde culoarea și atmosfera pe care o degajă destinațiile fixate în diferite epoci și contexte. Pădurea Trivale, Grădina Publică și Strada Mare se detașează de departe în „epicentre” ale geografiei literare piteștene. Trecând în revistă și investigând reprezentări literare ale urbei în secolul al XIX-lea, din Belle Époque, din perioada interbelică ori din anii comunismului, ba chiar și din epoca recentă, contemporană, volumul vrea să ofere o imagine cât mai vastă a acestui spațiu literar.”, spune Florin Chivoci. Născut pe 18 aprilie 1976, Florin Chivoci este profesor la Liceul „Constantin Brâncuși” din Pitești. În perioada 2001-2004 a fost jurnalist la cotidianul „Observator argeșean”. Ca publicist, colaborează, ulterior, în „Dilema veche”, „Historia”, „Memoria”, „Litere”, „Argeș”, „Argessis”, precum și în suplimentul cultural „Săgetătorul” al cotidianului „Argeșul”, din 2014 până în prezent.

- Dezbaterea cu tema „Minte sau inimă? Cum le echilibrăm?”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul „Lumea Interioară între Mit și Știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe de la Facultatea de Științele Educației, Științe Sociale și Psihologie a Universității Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

- Demonstrația de gimnastică ritmică și jocuri interactive, cu tema “Dacă pot eu, poți și tu!”, în cadrul proiectului “Olympic Gym Pitești cu Nicoleta Andrei”, joi, 5 august, de la ora 11.00, în Parcul Lunca Argeșului, eveniment coordonat de antrenoarea de gimnastică ritmică Nicoleta Andrei. „Fetele de la Lotul de Gimnastică Olympic Gym Pitești al Centrului Cultural Pitești vă invită la un alt mod de recreere! Cu elemente de gimnastică ritmică și fascinantele jocuri ale copilăriei!”, este mesajul Nicoletei Andrei pentru amatorii de mișcare în aer liber.

- Prelegerea cu tema “De la Akrasia la Enkrateia. Rolul suferinței și al regretului”, în cadrul proiectului sub genericul “Cugetările unui om de graniță”, coordonat de studentul la filosofie și poetul Radu-Alexandru Dincă, eveniment care va avea loc vineri, 6 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea