Marius Pîrvu - desemnat consilier responsabil cu afacerile UE de către CJ Argeș

În ședința Consiliului Județean Argeș, din data de 29 iulie, a fost mandatat Marius Pîrvu, din partea PSD pentru a exercita calitatea de „consilier responsabil cu afacerile UE" în „Rețeaua europeană a consilierilor regionali locali ai UE. Invitația a fost lansată de către Comitetul European al Regiunilor (CoR), un organism consultativ al Uniunii Europene, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația Uniunii Europene care are impact asupra regiunilor și orașelor.

CoR le oferă regiunilor și orașelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al U.E., asigurându-se că punctele de vedere și nevoile autorităților locale și regionale sunt respectate. În acest context, în data de 9 mai 2021 - Ziua Europei, Uniunea Europeană a lansat inițiativa ”Conferința privind Viitorul Europei” – al cărei obiectiv îl constituie acela de a le acorda cetățenilor un rol mai important în conturarea politicilor și a obiectivelor ale U.E. Pentru a implica un număr cât mai mare de cetățeni în această inițiativă, Comitetul European al Regiunilor a lansat ”Rețeaua europeană a consilierilor regionali și locali ai U.E.”. Astfel, Comitetul European al Regiunilor a transmis prin intermediul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, organism în cadrul căruia Consiliul Județean Argeș este membru, adresa înregistrată sub nr. 10785/ 17.06.2021, invitând toate consiliile județene, locale și regionale să mandateze un reprezentant din rândul consilierilor județeni pentru a exercita calitatea de “consilier responsabil cu afacerile U.E.” în cadrul Rețelei europene a consilierilor regionali și locali ai U.E.

 

„Reprezentantul desemnat trebuie să aibă abilități de comunicare într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză sau germană). Având în vedere solicitarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România de a numi, din rândul consilierilor județeni, un singur membru, care să fie mandatat pentru a exercita calitatea de “consilier responsabil cu afacerile U.E și ținând seama de a configuraţia politică de la ultimele alegeri locale, a fost transmisă adresa cu nr.12729/15.07.2021 către Grupul PSD al consilierilor județeni din cadrul Consiliului Județean - Grup majoritar în plenul Consiliului Județean conform ultimelor alegeri locale, de a desemna o persoană”, se arată în raportul proiectului. În cele din urmă, CJ Argeș l-a desemnat pe Marius Pîrvu să exercite calitatea de “consilier responsabil cu afacerile UE”. Asta în ciuda consilierilor județeni din partea PNL care au votat, degeaba, împotriva proiectului.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea