Consilierii județeni încalcă legea!

# Șmecheria a atins cote maxime! De la volanul autoturismului – live la ședința CJ Argeș

# Liberalii Marius Postelnicescu și Narcis Sofianu fac opoziție în Consiliul Județean din mașină

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, ședințele CJ Argeș se desfășoară prin mijloace electronice. Consilierii județeni  argeșeni votează on-line proiectele importante ale județului, fiecare cum poate. Fie de la birou, de la locul de muncă, din vacanță, din grădină sau din mașină. De când cu pandemia, implicarea consilierilor județeni față de proiectele pe care le votează a scăzut dramatic: unii fumează în timp ce stau live pe platformă cu colegii lor, alții sunt șoferi sau pasageri, după caz, în timpul ședințelor. Iar asta și din cauza președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, care nu pune punctul pe „i”, ca să îi cheme fizic, pe toți, la ședințe, așa cum fac, de altfel, majoritatea consiliilor locale din județ.

 

De vină e pandemia, ar spune aceștia, noi considerăm că e vorba de lene și bătaie de joc față de cetățeni, mai ales că aleșii locali primesc câte o indemnizație lunară pentru participarea la aceste ședințe.

În direct, din autoturism, la ședința CJ Argeș

În plus, unii consilieri județeni încalcă flagrant Legea, atât live cât și în reluare. La aproape fiecare ședință de Consiliu Județean se găsește câte o persoană să intre on-line, pe video, în timp ce se află, în mers, la volanul autoturismului. Oare cum poți să fii atent la condus, dar și la proiectele pe care urmează să le votezi? O clipă de neatenție ar putea duce la o tragedie. Inconștiența și șmecheria la volan a atins cote maxime. Unii dintre ei, pentru a masca faptul că sunt la volan, intră în direct la ședință, fără video, participând doar de formă, pentru a fi trecut prezenți. Doar în luna iulie 2021, mai mulți consilieri județeni pot fi văzuți pe înregistrările video ale ședințelor CJ Argeș când vorbeau și votau proiectele județului în timp ce conduceau mașina. O parte dintre ei sunt: Alexandru Mihai Ștefan sau Cătălin Viorel Mîndroc, dar de-a lungul timpului au fost observați mai mulți apelând la acest procedeu.  În acest fel, consilierii județeni încălcă și prevederile Codului Rutier, fiind pasibili de amendă și de alte sancțiuni. Solicităm Inspectoratului Județean de Poliție Argeș să vizioneze ședințele CJ Argeș și să ia măsuri urgente față de acele persoane care intră live la ședințe, de pe telefonul mobil, în timp ce se află, în mers, la volanul autoturismului. Sunt și mai multe cazuri când consilierii județeni intră live în ședința CJ Argeș din mașină, ca pasageri. Este și cazul liberalilor Marius Postelnicescu si Narcis Sofianu (vezi foto), care fac... opoziție din autoturism.

Precizăm că încă din august 2019, s-a modificat și completat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare. Poliția română susține că „nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenție și este sancționată cu amenda prevazută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare. De asemenea, ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în mișcare, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor,constituie contravenție și se sanctionează cu amendă prevazută în clasa a II-a de sancțiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea