Dr. Bogdan Catrangiu, președintele Asociației Române pentru Prevenția Cancerului, prezent la Centrul Cultural Pitești

# Evenimentele săptămânii # Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 10 - 13 august 2021, noi evenimente cultural-educative.

 

- Prelegerea cu tema “Piteștiul vechi. Ulița mare boierească”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Biografii de Excepție cu Octavian Dărmănescu”, coordonat de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu, eveniment care va avea loc marți, 10 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

- Prelegerea cu tema „Eroii Războiului de Întregire a Țării”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 11 august, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

“Noua ediție a proiectului o dedicăm Comemorării eroilor patriei care s-au jertfit în Războiul de Întregire a Țării, eveniment ce s-a desfășurat la Mausoleul de la Mateiaș, Valea Mare Pravăț, la 22 iulie a. c., în organizarea de ținută și la invitația domnului col. (r.) Dumitru Șovar, Președintele ACMMR-SRI, cu participarea instituțiilor de autoritate din Argeș, Armata Română, Servicii Secrete, Asociația Veteranilor de Război, Cultul Eroilor, Prefectura Argeș, Poliție, Jandarmerie”, subliniază Lucian Costache.

- Prelegerea cu tema „Titu Maiorescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Limba română literară de-a lungul timpului”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 11 august, de la ora 14.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

- Dezbaterea cu tema „Cultura Medicală”, în cadrul proiectului sub genericul „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber, avându-l invitat pe medicul Bogdan Catrangiu, președintele fondator al Asociației Române pentru Prevenția Cancerului, eveniment care se va desfășura miercuri, 11 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. „Pentru cei interesați, sunt medic primar ginecolog oncolog și lucrez la Institutul Oncologic Al. Trestioreanu din București de 29 de ani. În urmă cu 20 de ani, împreună cu câțiva prieteni entuziaști, am fondat Asociația Română pentru Prevenția Cancerului. Un O.N.G. care își propune să aducă un plus de cunoaștere și recunoaștere prevenției medicale, dar și celei socio-culturale, atât de necesare dezvoltării unui voluntariat coerent și sustenabil relaționărilor interumane. În afara dedicației medicale de a preveni, diagnostica precoce și de a trata boala oncologică, milităm pentru crearea unui departament de prevenție socio-culturală, care să reconstruiască voluntariatul atât de necesar în trei direcții: Relația medic-pacient; relația profesor-elev; relația credincios (enoriaș) – preot (lider spiritual)”, este mesajul medicului Bogdan Catrangiu.

- Prelegerea cu tema ”Istoria manipulării”, în cadrul proiectului “Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu, eveniment care va avea loc joi, 12 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Vă invit la o discuție despre cum au fost manipulate masele încă de la începutul civilizației: Egipt, Mesopotamia, India”, ne incită George Smeoreanu.

- Dezbaterea cu tema “Sărbătorile Sfintei Marii. Sfânta Maria Mare și Sfânta Maria Mică”, în cadrul proiectului “Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de profesorul de limba și literatura franceză, poetul, artistul plastic, interpretul și cantautorul de muzică folk-pop Stelian Necșoi, avându-l invitat pe preotul Cătălin Traian Zahiu, eveniment care se va desfășura joi, 12 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea