Ion Cornel Lazăr, preşedintele PC Argeş: ”Este un moment prielnic pentru un alt fel de «Revoluţie»”

Se împlinesc în aceste zile 22 de ani de la intrarea României în rândurile ţărilor democratice. Căderea regimului comunist ne-a adus tuturora în primul rând speranţa că putem trăi mai bine, că politicienii pot lucra în slujba oamenilor şi nu doar în slujba lor. Din păcate, constatăm cu amărăciune că democraţia pare să fi slăbit, că actuala putere se ţine cu dinţii de scaune, că jertfa unora dintre cei ce au pierit la Revoluţie pare să fi fost în van.
S-au dus nomenclaturiştii comunişti, au apărut cei pedelişti şi acoliţii lor. S-a dus dictatorul Ceauşescu, cineva visează să devină asemeni lui. A dispărut economia comunistă, a venit însă o economie capitalistă feroce pentru care nu am fost pregătiţi şi pe care actualii guvernanţi o pun la pământ cu fiecare decizie pe care o iau.
22 de ani de democraţie înseamnă puţin în evoluţia unei naţii, dar pare o viaţă de om. Mulţi regretă, culmea, comunismul, mulţi tânjesc după senzaţia de siguranţă pe care acel regim de tristă amintire, totuşi, o oferea. Păcat că s-a ajuns aici! Iar vina principală o au politicienii care şi-au făcut din propriul interes un interes de stat!
Ne pregătim şi de sărbători, unele mai sărace şi mai triste ca în alţi ani tot din cauza celor care ne conduc şi care au luat măsuri de austeritate fără precedent în vreo ţară europeană. Vor fi mulţi argeşeni care vor înghiţi în sec la masa de Crăciun şi care vor spune "Poate la anul va fi mai bine...".
La anul, după cum se ştie, sunt alegeri. Este un moment prielnic pentru un alt fel de "Revoluţie", o "Revoluţie" a votului onest, a votului acordat celor care merită, a schimbării. Nu e niciodată prea târziu pentru o trezire care să ducă la un curs normal al vieţii tuturor. Depinde doar de noi! Până atunci, însă, să ne bucurăm de sărbători, de spiritul lor înălţător care ne poate face să credem că 2012 va fi un an mai bun şi că democraţia noastră tânără îşi va urma cursul firesc.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea