Rapsodii estivale, la Centrul Cultural Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 24-27 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial ( www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Evenimentele săptămânii

- Simpozionul cu tema „Antologia eroilor argeșeni și musceleni”, coordonat de publicistul George Dănică, eveniment care se va desfășura marți, 24 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. “La simpozion vor lua cuvântul toți cei care au binevoit să facă aprecieri asupra cărții , lucrare enciclopedică ce cuprinde eroii argeșeni și musceleni din toate conflictele armate militare, de la cele dacice, la cele actuale din teatrele de operațiuni militare și nu numai..., o carte avându-i autori pe subsemnatul, pe Andra-Sorina și pe Adela-Petruța”, informează George Dănică.


- Prelegerea cu tema “Lecțiile istoriei: Will și Ariel Durant”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, marți, 24 august, de la ora 20.00.

„De îndată ce își încheie opera, în fața unui istoric apare imediat următoarea întrebare: cui folosesc cele scrise de tine? Nu sunt ele oare inutile? Unde se pătrund istoria și Pământul? Ce putem cunoaște noi e nimic comparativ cu poveștile pe care Terra ni le-ar putea spune. Cu toate acestea, în prezent, pe măsură ce la geografie se predă în fața tehnologiei, omul este cel care creează civilizația. Care sunt lecțiile istoriei pe care ni le însușim cu ajutorul geografiei, biologiei, economiei, religiei și moralei? Ce învață istoria din război? Care sunt legăturile ei cu politica și actul de guvernare?  Între mărire și decădere în istorie, în ce loc găsim progresul?  Acestea și multe altele sunt analizate în excepționala scriere a lui Will și Ariel Durant despre lecțiile istoriei” precizează Marin Toma.


- Prelegerea cu tema „Poetul Mihai Bârdici”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 25 august, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

„La noua ediție a vom vorbi despre un poet mai puțin cunoscut, Mihai Bârdici, considerat, între altele, și ca poet religios, fiu al Galeșului de Argeș. Poezia sa este și un omagiu adus satului argeșean, satului românesc și credinței strămoșești, tradiției, locurilor, părinților, țăranului român. Poezia sa are candoare și înălțare spirituală. E poezia unui intelectual cu vastă cultură și cu sensibilitate de , din Argeș”, spune Lucian Costache.


- Dezbaterea cu tema “Cum te ajută poveștile să înțelegi mai bine emoțiile care pun stăpânire pe tine”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Povestea înseamnă emoție”, coordonat de trainerul de dezvoltare personală, story teller, jurnalista Ana Ionescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 25 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“De ce este important să vorbești despre emoții și ce se întâmplă când nu vorbești despre emoții? Vom ști, prin povești, cum să le recunoaștem, să le acceptăm și să le gestionăm”, spune Ana Ionescu.


- Prelegerea cu tema “Între pandemie și schimbările climatice”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Cultura în vremuri de pandemie”, coordonat de managerul Bibliotecii Județene Argeș “Dinicu Golescu”, sociologul și scriitorul Octavian Mihail Sachelarie, eveniment care va avea loc joi, 26 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Omenirea este clar între două mari provocări: pandemie pe de-o parte și schimbările climatice pe de altă parte. Care sunt schimbările la nivelul omului și al societății umane și cum putem ieși cu fruntea sus din aceste provocări?!”, ne incită Octavian Mihail Sachelarie.


- Dialogul cu tema “Artistul Nelu Constantin”, în cadrul proiectului sub genericul “Medalion Cultural cu Mariana Claudia Filipescu”, inițiat și coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, avându-l invitat pe președintele de onoare al Cenaclului de Arte Plastice “I.D.Negulici” din Câmpulung, Nelu Constantin, eveniment care va avea loc joi, 26 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“La noua ediție a proiectului nostru vom sta de vorbă cu distinsul om de cultură  Nelu Constantin - pictor, grafician, epigramist, umorist, scriitor, președinte de onoare al Cenaclului de Arte Plastice “ I .D.Negulici”  din Câmpulung, un om care a condus destinele cenaclului de arte vreme de 20 de ani. A organizat peste 70 de tabere de pictură naționale și internaționale, la care au participat pictori de valoare, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. Personalitate  cu multiple valențe artistice, Nelu Constantin este un valoros om de cultură din zona Muscelului, pe care a promovat-o cu dăruire prin lucrările sale”, subliniază Mariana Claudia Filipescu.


- Recitalul muzical sub genericul “Rapsodii estivale”, oferit de Trupa “Andrei&Adrian Tase”, vineri, 27 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Vom interpreta piese muzicale din aria Rapsodiei Boemiene de Freddie Mercury, Rapsodiei Albastre de George Gershwin și Rapsodiei Române nr. 1 de George Enescu”, informează Andrei și Adrian Tase.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea