Ion Mînzînă, despre proiectul Molivișu: „Situația nu este una îmbucurătoare”

# CJ Argeș a plătit cotizația anuală de 50.000 de lei către ADI Molivișu

Proiectul Molivișu bate, în continuare, pasul pe loc. Cu toate că Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, mai sunt numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă.  Cel mai important este, probabil, găsirea unei surse de finanțări.

„Situația nu este una îmbucurătoare, probabil că totul este legat de ceea ce înseamnă mijloacele financiare pentru a duce la bun sfârșit. La această oră, suntem în discuții cu ADR Sud Muntenia pentru a încerca un proiect pe fonduri europene”, a precizat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, în ședința ordinară a Consiliului, din data de 26 august.

 

În această ședință a CJ Argeș s-a aprobat și achitarea cotizației în cuantum de 50.000 lei către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu, pe anul 2021. Consilierul județean Dumitru Grecu a solicitat ca reprezentanții ADI Molivișu să prezinte, periodic, în cadrul CJ Argeș un raport cu măsurile luate pentru realizarea documentației proiectului. „Sugestia mea este să se întocmească de către conducerea ADI Molivișu un plan de activități cu responsabilități și termene, iar periodic să se raporteze în Consiliul Județean stadiul realizării măsurilor. Altfel, vom merge cu această pârtie încă 10 ani până când facem!”, a precizat Dumitru Grecu, unul dintre cei mai activi consilieri județeni argeșeni.

În cele din urmă, Ion Mînzînă a dat curs solicitării acestuia. „Rog compartimentul tehnic să ia act de această propunere. Cel puțin trimestrial trebuie să discutăm de cea ce se întâmplă la ADI Molivișu”, a conchis președintele CJ Argeș.

 

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea