Domnilor parlamentari, vă rugăm să daţi banii înapoi pe zilele nemuncite!!!

# Deputatul Ion Burnei a început toate zilele de vot electronic prin absenţă. În urma scandalului numit generic  ”DN 73”, scandal provocat de absenţa parlamentarilor USL de la votul amendamentului pentru renovarea drumului Piteşti-Câmpulung, am hotărât să somăm public parlamentarii de Argeş să nu mai încaseze banii şi pentru absenţe. Dacă cumva s-a întâmplat, dintr-o eroare, să încaseze banii şi pentru zilele în care au absentat, să dea dovadă de  bun-simţ şi să dea banii

înapoi. Vom analiza săptămânal, în ordine alfabetică, activitatea parlamentară a tuturor deputaţilor de Argeş şi vă vom arăta cât au muncit şi cât au lipsit domnii parlamentari. Deputatul Ion Burnei este deputatul căruia îi vom analiza activitatea parlamentară din ultima lună încheiată. Analizăm activitatea lunii decembrie, lună grea, dacă ţinem cont că a fost votat bugetul anului 2012.

 

Voturi multe, absenţe multe, remuneraţie de lux

Prima zi de vot a fost 5 decembrie. Domul deputat a început, ca orice parlamentar care se respectă,  prin absenţă. Prelungirea programului de lucru până la terminarea ordinei de zi a fost tratată cu absenţă de deputatul Burnei. La repetarea votului pentru prelungirea programului de lucru până la terminarea ordinei de zi, domnul deputat a fost prezent, dar nu a fost de acord cu prelungirea programului de lucru, deci a votat împotrivă, acest vot fiind primul pe care l-a dat domnul deputat în acea zi, la ora 16,11. După 3 abţineri, două voturi DA şi vreo patru voturi NU, deputatul Burnei încheie victorios o zi plină, plecând acasă cu salariul întreg.
15 decembrie e începută de domnul deputat cu absenţe, doar 5 la votul electronic. Apare la votul electronic de la 10,57, dă şapte voturi DA, patru NU şi o abţinere până la ora 11,05, după care mai vedem o activitate la vot în data de 22 decembrie, activitate pe care o începe tot cu absenţă. Ajunge la prezenţa de la ora 12,46, votează repede vreo 37 de ori până la ora 13,15, după care nu mai vedem nimic din activitatea sa parlamentară.

Iniţiative legislative - zero, întrebări şi interpelări - zero

Deputatul nostru nu a avut nicio iniţiativă legislativă şi nicio întrebare sau interpelare în toată luna decembrie, dar semnează moţiunea de cenzură “După 22 de ani, democraţia este în pericol” din 15 decembrie, alături de toţi parlamentarii opoziţiei şi a luat cuvântul în plen în şedinţa din 15 decembrie în care l-a certat puţin pe Mircea Andrei că şi-a permis să nu îl vadă în sală în momentul în care acesta  a susţinut amendamentul pentru DN 73. “Doamna preşedinte, nu mă supăr pe domnul senator pentru că, probabil, nu ne cunoaşte. Ştiam că este senator de Dâmboviţa şi probabil că de aceea nu ne cunoaşte. Cu amândouă mâinile vom vota”, cuvântare cu care deputatul nostru a însumat circa 15 minute vorbite la tribuna parlamentului în tot mandatul său din 2008 până în prezent. În numărul viitor vom analiza activitatea parlamentară a deputatului Sorin Gheorghe Buta. Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea