Schimbare de conducere la Jandarmeria Argeș

Începând cu data de 10 septembrie, colonelul Gheorghe Lupescu a fost schimbat din funcţie ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului şef.

”Începând cu data de 10.09.2021, colonel doctor Lupescu Gheorghe a fost pus la dispoziția unității, ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului șef” se precizează într-un comunicat de presă emis de IJJ Argeș.

Retragerea autorizaţiei la informaţii clasificate nu a fost motivată, stârnind deja controverse. Gheorghe Lupescu amenință cu judecata.

„O să atac ordinul în instanţă, în contencios-administrativ. Vineri, 10 septembrie, am fost sunat şi anunţat că în urma unei adrese de la DGPI (n.red. – Direcţia Generală de Protecţie Internă) mi s-a retras autorizaţia de acces la informaţii clasificate, în condiţiile în care autorizaţia expira de abia în martie 2022. Nu mi s-a dat vreun detaliu suplimentar. E o mare făcătură. Sunt nişte mârşăvii de la SIPI Argeş, nu vreau să dau detalii mai multe deocamdată, vom merge în instanţă. Nu poţi revoca o autorizaţie fără să dai o explicaţie, fără să dai vreun motiv. Puteam să ies la pensie deja, însă nu voi face asta. Mă voi lupta să iasă adevărul la suprafaţă. Nu am avut până acum vreun dosar, eu sunt un om asumat”, a declarat colonelul Gheorghe Lupescu pentru ziarul ”Adevărul”.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea