Ministrul Educaţiei: „Voi face tot posibilul cât sunt ministru să evit învățământul online”

La început de an şcolar, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, promite că va face tot posibilul ca şcolile să rămână deschise pentru elevi şi a evita predarea online. În acest sens, Cîmpeanu invocă o serie de motive pentru care ar fi de evitat învăţământul online: nu toţi elevii au echipamente, nu toţi profesoii sunt pregătiţi pentru predarea online.

 

„Declarația mea a fost publică și repetată: Voi face tot posibilul cât sunt ministru să evit învățământul online, pentru că atâta vreme cât n-ai conectivitate generalizată, n-ai echipamente pentru toți copiii, n-ai conținut digital, n-ai profesori pregătiți – avem câteva zeci de mii de profesori, dar sunt 200.000 cu toții – și, mai cu seamă, când n-ai platforme de evaluare în așa fel încât să fii sigur că cel care răspunde din spatele ecranului e cel care trebuie să răspundă, nu frații mai mari sau părinții.

 

Când vom avea aceste condiții, vom avea un învățământ online foarte bun. Dacă nu le avem și nu le avem acum, deși s-au făcut progrese față de începutul de an școlar 2020-2021, evităm online-ul.

Facem tot posibilul pentru a evita online-ul, pentru că altfel înregistrează pierderi încă și mai mari acești elevi, toți elevii”, a spus ministrul Educației., potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea