Se caută soluții pentru reabilitarea sediului Teatrului Așchiuță

#Felix Goldbach: „În acești trei ani de mandat, sigur voi demara un proiect acolo”

Sediul Teatrului Așchiuță, din centrul Piteștiului, are nevoie urgentă de reparații serioase. Managerul Felix Constantin Goldbach susține că nu are, în prezent, o soluție pentru modernizarea clădirii, dar promite că va încerca obținerea unei finanțări pe fonduri europene pentru reabilitarea ei.

„O să venim în fața dumneavoastră cu o soluție, pe care încă o studiez. Lăsați-mă puțin să respir și să mă bucur cu ce pot să fac astăzi. Dar, cât de curând, o să vin cu o soluție eligibilă și să găsesc linie de finanțare. Acolo trebuie de la zero făcut. Trebuie modernizat din toate punctele de vedere. (...) În acești trei ani de mandate, sigur voi demara un proiect acolo”, a precizat Felix Goldbach.

Șefă de secție de la Teatrul Davila - cercetată de DIICOT

În stagiunea teatrală 2021 - 2022 structura organizatorică a teatrului va avea 3 secții, Secția Dramă, Secția Revistă care are în componență orchestra, soliștii vocali și baletul, și Secția pentru Copii și Tineret Așchiuță, conduse de 3 șefi de secție care vor avea rol de coordonare și realizarea proiectelor artistice în cadrul fiecărei secții pe toată durata stagiunii.

Șefii celor 3 secții sunt Beatrice Rancea, regizor de teatru, coregraf și fost manager de instituții culturale care va coordona Secția Dramă, George Diaconescu - șeful Secției Revistă alături de domnul Lucian Vlădescu, compozitor, dirijor și profesor, în calitate de dirijor al orchestrei teatrului, Cristina Dumitru, șef Secție Copii și Tineret Așchiuță, precum și Cătălin Ilina, directorul Direcției Tehnice a teatrului.

De precizat că numirea lui Beatrice Rancea, în funcția de șef secție Dramă la Teatrul Davila, nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea. Aceasta este cercetată într-un dosar instrumentat de DIICOT Iaşi pentru nereguli financiare, în urma cărora Opera Naţională Iaşi, unde aceasta a fost până recent manager, ar fi suferit un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Procurorii DIICOT o acuză pe Beatrice Rancea de constituirea unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Anchetatorii afirmă că acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea