Prefectura Argeș va emite ordin de încetare a mandatului viceprimarului de la Vlădești

# Subprefectul Lucian Ionescu: „ Am primit informarea de la ANI”

Emil Bușescu (foto), viceprimarul de la Vlădești, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Pe 23 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de reclamant. Hotărârea este definitivă! Săptămâna trecută, Instituția Prefectului Argeș a primit informarea de la ANI. Drept urmare, se va emite ordin de încetarea a mandatului de consilier local, al lui Emil Bușescu, ci implicit și funcția deținută de viceprimar al comunei Vlădești.

„Da, o să emitem ordin de încetare a mandatului. Săptămâna trecută a venit informarea de la ANI”, ne-a precizat subprefectul Lucian Ionescu.

Emil Bușescu, nimeni altul decât finul primarului de la Vlădești - Cristian Dică Hristu, a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate, în aprilie 2019. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată (Emil Bușescu n. red.) deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 92, alin. (1) din același act normative”, se arată în comunicatul de presă emis de ANI.

Emil Bușescu a contestat raportul ANI, dar cererea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Pitești, cât și la ÎCCJ.

„Respinge recursul formulat de reclamantul Bușescu Emil împotriva sentinţei civile nr. 152 din 20 noiembrie 2019 a Curţii de Apel Piteşti, Secţia a II – a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.”, se arată în hotărârea ÎCCJ.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea