Vacanţă de 2 săptămâni, pentru toţi elevii! Ce se întâmplă cu structura anului şcolar?

Începând de luni, 25 octombrie, toţi elevii din România vor intra în vacanţă timp de 2 săptămâni, ca urmare a unei decizii a preşedintelui Klaus Iohannis. Vacanţa nu era planificată în structura anului şcolar pentru toate ciclurile de învăţământ, ci numai preşcolarii şi clasele primare aveau programată o vacanţă de o săptămână.  Ce se întâmlă cu structura anului şcolar? Este o întrebare la care, la acest moment, nu poate răspunde nici ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a anunţat că alte decizii privind şcoala, se vor lua după 8 noiembrie.

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. S-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni", a declarat Iohannis.

 

Ministrul Educaţiei a anunţat că abia după 8 noiembrie vor fi anunţate noi decizii:

”Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a spus Cîmpeanu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea